Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης - Η Μόσχα τού ανακοίνωσε τα αντίποινα στις απελάσεις

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης - Η Μόσχα τού ανακοίνωσε τα αντίποινα στις απελάσεις Facebook Twitter
EPA/MAXIM SHIPENKOV
0

O πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο ανέφερε πως ο πρέσβης κλήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις «μη φιλικές ενέργειες», στις οποίες προχώρησε η Αθήνα τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες καθώς κατηγορούνται ότι προέβησαν σε παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, με αφορμή το Σκοπιανό, οι οποίες κρίνονται ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Για τους ίδιους λόγους, απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε δύο ακόμα διπλωματικά στελέχη της Ρωσίας. 


Όπως έγινε γνωστό, το ρωσικό ΥΠΕΞ επέδωσε διάβημα στον πρέσβη με τα αντίμετρα της Ρωσίας. 

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ρωσικά αντίποινα περιλαμβάνονται απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα διπλωματικών στελεχών. 

Ειδικότερα, πληροφορίες της ιστοσελίδας HellasJournal, του Μ. Ιγνατίου, αναφέρουν ότι η Ρωσία απελαύνει τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών, ενώ απαγορεύει την είσοδο στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Διεθνή / Νάνσι Πελόζι και Τσακ Σούμερ δείχνουν την έξοδο στον Τζο Μπάιντεν

Ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων, Χακίμ Τζέφρις, φέρεται να εξέφρασε την ίδια θέση - Χτες, ο Δημοκρατικός βουλευτής Άνταμ Σιφ κάλεσε δημόσια τον Μπάιντεν να αποσυρθεί
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: Η Ελλάδα αλλάζει ψηφιακά, ευκολότερη η καθημερινότητα του πολίτη

Πολιτική / Μητσοτάκης από το Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν στο Δημόσιο 300 ψηφιακές υπηρεσίες»

Παρουσιάστηκαν επίσης τρία έγγραφα που θα προστεθούν στο Gov.gr Wallet και η δυνατότητα με παροχής συναίνεσης (consent), που δίνει στον χρήστη τη δυνατότητα να επιτρέπει την άντληση δεδομένων για την εύκολη εξυπηρέτησή του
LIFO NEWSROOM
Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

Πολιτική / Σκληρή απάντηση Δένδια στην Άγκυρα: Λυπούμαστε που δεν ευχαρίστησε τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής

«Λυπούμαστε ειλικρινώς που ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, παρέλειψε να "ευχαριστήσει" τις τουρκικές δυνάμεις εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

Πολιτική / Μενδώνη για Πολάκη: «Η νέα σεξιστική επίθεσή του επιβάλλει στον Κασσελάκη να τον στείλει σπίτι του»

«Οφείλει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει καμία ανοχή για τους αντιπρόσωπους του ελληνικού λαού που "στέλνουν στο σπίτι τους τις γυναίκες"» τόνισε η υπουργός Πολιτισμού
LIFO NEWSROOM