Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης - Η Μόσχα τού ανακοίνωσε τα αντίποινα στις απελάσεις

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο Έλληνας πρέσβης - Η Μόσχα τού ανακοίνωσε τα αντίποινα στις απελάσεις Facebook Twitter
EPA/MAXIM SHIPENKOV
0

O πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα κλήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το υπουργείο ανέφερε πως ο πρέσβης κλήθηκε προκειμένου να ενημερωθεί για την απάντηση της Ρωσίας στις «μη φιλικές ενέργειες», στις οποίες προχώρησε η Αθήνα τον Ιούλιο.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες καθώς κατηγορούνται ότι προέβησαν σε παράνομες ενέργειες κατά της εθνικής ασφάλειας, με αφορμή το Σκοπιανό, οι οποίες κρίνονται ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας. Για τους ίδιους λόγους, απαγορεύτηκε η είσοδος στη χώρα σε δύο ακόμα διπλωματικά στελέχη της Ρωσίας. 


Όπως έγινε γνωστό, το ρωσικό ΥΠΕΞ επέδωσε διάβημα στον πρέσβη με τα αντίμετρα της Ρωσίας. 

«Στις 6 Αυγούστου στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο επιδόθηκε νότα, με την οποία ενημερώνεται για τα ληφθέντα από ρωσικής πλευράς αντίμετρα ως απάντηση στις μη φιλικές πράξεις της Αθήνας τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους σε σχέση με Ρώσους διπλωμάτες και πολίτες», αναφέρει ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα ρωσικά αντίποινα περιλαμβάνονται απελάσεις και απαγορεύσεις εισόδου στη χώρα διπλωματικών στελεχών. 

Ειδικότερα, πληροφορίες της ιστοσελίδας HellasJournal, του Μ. Ιγνατίου, αναφέρουν ότι η Ρωσία απελαύνει τον εμπορικό ακόλουθο της Ελλάδας και τον υπεύθυνο επικοινωνιών, ενώ απαγορεύει την είσοδο στον Γιώργο Σακελλαρίου, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ