KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ - Τι προβλέπει

Στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ - Τι προβλέπει Facebook Twitter
Φωτό: ΑΠΕ- ΜΠΕ
0

Το νομοσχέδιο που προβλέπει τη σύσταση ηλεκτρονικού συστήματος διάθεσης του τηλεοπτικού διαφημιστικού χρόνου, μέσω του οποίου θα διενεργούνται όλες οι συναλλαγές διάθεσης από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, έχει τεθεί σε συζήτηση σήμερα στη Βουλή και αναμένεται να διεξαχθεί σχετική ψηφοφορία αργά το βράδυ.

Η συζήτηση συνεχίζεται σε κλίμα αντιπαράθεσης όπως και χτες όπου στην Ολομέλεια βουλευτές της αντιπολίτευσης επιτέθηκαν στην κυβέρνηση τονίζοντας θα έπρεπε «να ντρέπεται για τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις που φέρνει στη Βουλή».

Υπενθυμίζεται ότι με το εν λόγω νομοσχέδιο, συστήνεται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ηλεκτρονικό Μητρώο περιφερειακού και τοπικού Τύπου στο οποίο θα καταχωρούνται τα στοιχεία των εφημερίδων περιφερειακού και τοπικού Τύπου, ύστερα από αίτηση που θα καταθέτει ο νόμιμος εκπρόσωπος της εφημερίδας.

Για να καταχωρηθεί μία εφημερίδα στο Μητρώο θα πρέπει να έχει πωλήσεις τουλάχιστον 350 φύλλων ανά έκδοση (200 φύλλα σε μικρότερους νομούς) και να απασχολεί νομίμως δημοσιογράφους, ασφαλισμένους στον ΕΦΚΑ.

Καθιερώνεται υποχρεωτικά για όλες τις έντυπες εκδόσεις περιοδικών και εφημερίδων, ειδική σήμανση γραμμωτού κώδικα στην οποία θα περιλαμβάνεται και ο Διεθνής Μοναδικός Αριθμός Σειρών που χρησιμοποιείται για τη καταγραφή των περιοδικών εκδόσεων (ISSN). Στους παραβάτες θα επιβάλλεται πρόστιμο ανά παράβαση από 1.000 έως 10.000 ευρώ.

Πολιτική
0

KAΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM