Στη Βουλή σήμερα η δυσώδης υπόθεση του «Noor 1» και οι συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη

Στη Βουλή σήμερα η δυσώδης υπόθεση του «Noor 1» και οι συνομιλίες Καμμένου με τον ισοβίτη Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Στη Βουλή μεταφέρεται η υπόθεση του Πάνου Καμμένου και των συνομιλιών του με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη καθώς η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την υπόθεση του «Noor 1» κλιμακώνεται.


Σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καλείται να δώσει εξηγήσεις απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Άδωνις Γεωργιάδης την περασμένη εβδομάδα.

Η συζήτηση αναμένεται να ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα παρουσία του ίδιου του Πάνου Καμμένου ενώ στη συνέχεια θα συζητηθεί και ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρου Παπαθεοδώρου, προς τον υπουργό Δικαιοσύνης στην οποία θα απαντήσει ο κ. Σταύρος Κοντονής.

Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το δημοσίευμα πως ο Πάνος Καμμένος συνομίλησε 12 φορές με τον ισοβίτη Μάκη Γιαννουσάκη.


Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει πως η αποκάλυψη εκθέτει ακόμα περισσότερο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, αλλά και την κυβέρνηση. Προσθέτει ότι οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον «λαλίστατο» Πάνο Καμμένο, καλώντας τον να απολογηθεί στη Βουλή για την υπόθεση.


«Όσο και αν το αποφεύγουν τo ερώτημα είναι αμείλικτο: Τι έχει να πει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος στον φυλακισμένο ισοβίτη για ναρκωτικά και μιλά μαζί του πάνω από δέκα (10) φορές σε διάστημα λίγων ημερών;» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση.


«Οι νέες αποκαλύψεις για πολλαπλές τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου και του ισοβίτη για ναρκωτικά Γιαννουσάκη σε διάστημα λίγων ημέρων, εκθέτουν ακόμη περισσότερο τόσο τον ίδιο όσο και την Κυβέρνηση συνολικά που τον στηρίζει.


Για τη σκανδαλώδη συμπεριφορά του οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον συνήθως λαλίστατο κ. Καμμένο ο οποίος μέχρι τώρα έχει επιλέξει το δρόμο της σιωπής. Τη Δευτέρα, όμως, είναι υποχρεωμένος να απολογηθεί για όλα αυτά στη Βουλή», τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

Θα μπορούσε η υπόθεση αυτή να προκαλέσει κλυδωνισμό της κυβέρνησης και να δημιουργήσει πρόβλημα στον Τσίπρα;

Συνεργάτες του και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σπεύδουν να απαντήσουν αρνητικά, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή».

Θεωρούν ότι από τη στιγμή που ο ίδιος ο  Τσίπρας πήρε πάνω του την υπεράσπιση των πεπραγμένων του κυβερνητικού του εταίρου και εξέδωσε το γραφείο πρωθυπουργού ανακοίνωση κατά της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς το πρωθυπουργικό περιβάλλον εκτίμησε ότι η υπόθεση αυτή δεν έχει άλλες «ουρές» και ότι όσα υπήρχαν ως πληροφορίες ή στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Πάντως, το ρεπορτάζ αναφέρει πως το ζήτημα δεν συζητήθηκε καθόλου στα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και κομματικά στελέχη αναφέρουν ότι κάθε άλλο παρά ευχάριστες ήταν οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που λειτούργησε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Εκτιμάται ότι η επιλογή του  Τσίπρα να βγει μπροστά, παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο του, είχε διπλό στόχο: πρωτίστως να βάλει φρένο στη δημόσια συζήτηση περί πιθανού προβλήματος στην κυβέρνηση, ακριβώς τη στιγμή που ο ίδιος επιχειρεί με κάθε τρόπο, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας, να μεταδώσει το μήνυμα ότι τα προβλήματα βρίσκονται πίσω και ο δρόμος είναι ανοιχτός για να ολοκληρωθεί η κυβερνητική θητεία. Ο δεύτερος στόχος έχει να κάνει ακριβώς με το εσωκομματικό ακροατήριο: να απαντηθούν ενδεχόμενα ερωτήματα για τις κινήσεις του κυβερνητικού εταίρου και τη συμβατότητα της κοινής συμπόρευσης πριν καν αυτά τεθούν. Στο κομματικό επιτελείο κατέστη σαφές ότι από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης υπάρχει σχεδιασμός να τεθεί το ζήτημα αυτό σε προσεχή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας.

Παράλληλα, το θέμα συνέχισης της συμπόρευσης με τον κ. Καμμένο έχει ήδη τεθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και το ζήτημα που έχει ανακύψει αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανακινηθεί εκ νέου. Πάντως, ο κ. Τσίπρας με την επιλογή όχι απλά να παράσχει κάλυψη στον υπουργό του αλλά και να περάσει στην αντεπίθεση, με στόχο να συσπειρώσει το εσωκομματικό ακροατήριό του έναντι αυτού που παρουσίασε ως μια απόπειρα υπονόμευσης της κυβερνητικής ενότητας, κατέστησε σαφές ότι δεν έχει στο μυαλό του σενάριο εναλλακτικό της συνέχειας της κυβέρνησης ως έχει.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ