Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά συγκροτούν από κοινού Επιτροπή Διαλόγου

Σταύρος Θεοδωράκης και Φώφη Γεννηματά συγκροτούν από κοινού Επιτροπή Διαλόγου Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
1

Την συγκρότηση Επιτροπής Θέσεων και Διαλόγου, ώστε να διαμορφωθεί κοινό πολιτικό πλαίσιο για την συμπόρευση των δυνάμεων του μεσαίου χώρου, αποφάσισαν η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι οποίοι συναντήθηκαν μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής του Ποταμιού.


Η κοινή Επιτροπή θα αποτελείται από 25 περίπου μέλη, μεταξύ των οποίων πολιτικά στελέχη όλων των κομμάτων και συλλογικοτήτων που ενδιαφέρονται, καθώς και από μεμονωμένα πρόσωπα με κοινωνική δράση και αναφορά και σε δύο μήνες, θα έχει καταλήξει στο πλαίσιο θέσεων για την περαιτέρω συμπόρευση και συνεργασία.


Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μεταρρυθμιστικό ρεύμα, το οποίο θα αποτελέσει τον τρίτο πολιτικό φορέα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Όπως ανέφεραν Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης, η Ένωση Κεντρώων και ο ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος ακολουθεί συντηρητική πολιτική- δεν εντάσσονται στις προοδευτικές δυνάμεις και κατ' επέκτασιν στο σχετικό διάλογο.


Η συνάντηση των δυο αρχηγών έγινε στο γραφείο του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή και κράτησε σχεδόν δύο ώρες. Αμέσως μετά, ο Στ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «ενδιαφέρουσα συζήτηση», επαναλαμβάνοντας ότι το ζητούμενο δεν είναι να ενωθούν οι κομματικοί μηχανισμοί του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, αλλά να υπάρξει μια ευρύτερη συνεργασία για τη σωτηρία της χώρας.


Τόσο ο επικεφαλής του Ποταμιού όσο και η πρόεδρος ΠΑΣΟΚ, διέψευσαν ότι ασκούνται πιέσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. «Είναι απαραίτητο για την κοινωνία να γνωρίζει ότι υπάρχει μια δύναμη προοδευτική, φιλελεύθερη, κεντροαριστερή, φιλοευρωπαϊκή, πείτε την όπως θέλετε, στην οποία θα βασίζεται για να βρει ένα καινούργιο πλαίσιο για τη χώρα» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Δεν απέκλεισε δε, την συνεργασία στη Βουλή των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων, όσο θα προχωράει τις εργασίες της η Κοινή Επιτροπή.


Από την πλευρά της η Φώφη Γεννηματά δήλωσε: «Σήμερα έγινε το πρώτο βήμα. Από τη μεριά μας, από την πλευρά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να διαμορφωθεί ένα δυναμικό, προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό ρεύμα που θα δώσει ελπίδα στους προοδευτικούς πολίτες, που θα απαντήσει στις αγωνίες του ελληνικού λαού και θα σταθεί απέναντι στην προσπάθεια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ να διαμορφώσουν ένα διχαστικό δίπολο, που μόνο σε αδιέξοδο οδηγεί».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM