Spiegel: «Η οργή θα ξεχειλίσει στην Ευρώπη»

Spiegel: «Η οργή θα ξεχειλίσει στην Ευρώπη» Facebook Twitter
0

«Η Άνγκελα Μέρκελ είναι ο πραγματικός ηττημένος στις ιταλικές εκλογές», γράφει το Spiegel, προβλέποντας ότι τώρα η Ιταλία θα βάλει τέλος στη λιτότητα, αφού πολιτικά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς. Ακόμη χαρακτηρίζει τραγική φιγούρα τον Μάριο Μόντι, ο οποίος έκανε το λάθος να ακολουθήσει τυφλά τις εντολές της καγκελαρίου. Ο αρθρογράφος αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η Μέρκελ με τη μονομερή λιτότητα, δεν έκανε κάτι πραγματικά έξυπνο, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι “ήθελε να σκοτώσει δύο πουλά με μια πέτρα.”

Για την περίπτωση της Ιταλίας αναφέρει ότι έχει πέσει στην παγίδα του χρέους και όσο περισσότερες κλωτσιές τρώει, τόσο περισσότερο βυθίζεται.

Επίσης ο συντάκτης του άρθρου προβλέπει ότι σύντομα η οργή του λαού θα ξεχειλίσει και στην Ισπανία και στην Πορτογαλία ενώ κάνει λόγο για παρόμοιες ενδείξεις στη Γαλλία. Για την Ελλάδα γράφει, ότι οι Έλληνες είναι λίγο έκπληκτοι ακόμη, αλλά και στην περίπτωση τους η στρατηγική της προσαρμογής είναι πολιτικά δυσλειτουργική – ακόμη και  μετά από έξι χρόνια ύφεσης.

Σημειώνεται ακόμη ότι αυτό που πιθανόν θα διασώσει τη Μέρκελ είναι η ανικανότητα των πολιτικών της αντιπάλων, όπως του Στάινμπρουκ, που αντί να την «κυνηγήσει μέσα στο χωριό της» αλλάζει θέμα, χαρακτηρίζοντας κλόουν τους Γκρίλο και Μπερλουσκόνι.

Καταλήγει δε, σημειώνοντας ότι μια μικρή παρηγοριά είναι πώς την πολιτική της η Μέρκελ θα την πληρώσει προσωπικά. «Ο συνδυασμός των πολιτικών της και εκλογικό αποτέλεσμα στην Ιταλία έχει αυξήσει η πιθανότητα κατάρρευσης του ευρώ δραματικά.»

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM