Σκουρλέτης: Δεν θέλουμε followers - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μαγαζί γωνία»

Σκουρλέτης: Δεν θέλουμε followers - Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «μαγαζί γωνία» Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

«Δεν θέλουμε followers, θέλουμε μέλη τα οποία θα έχουν μια ουσιαστική σχέση με την πολιτική, να συνδιαμορφώνουν τα πράγματα», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο κ. Σκουρλέτης επισήμανε την ανάγκη διαλόγου για την επόμενη ημέρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να βάζει τις βάσεις για τη διεύρυνση του κόμματος και την αποκατάσταση της παρουσίας του στους μαζικούς χώρους. Πρόσθεσε, δε, ότι το κόμμα έχει μακρά παράδοση στις ανοιχτές συλλογικές διαδικασίες.

«Οι ανοιχτές, δημοκρατικές, συλλογικές διαδικασίες διαλόγου που έχει εμπεδώσει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η απάντηση σε κάθε κακοπροαίρετη προσπάθεια καθορισμού των όρων της αναγκαίας συζήτησης που πρέπει να γίνει στο κόμμα για την πορεία του, τον ρόλο του στη νέα πολιτική φάση, τη διεύρυνση και την ισχυροποίησή του, με έμφαση στους μαζικούς χώρους», σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι "μαγαζί γωνία", ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών, γιατί μπορεί να έχασε την κυβέρνηση αλλά, πλέον, έχει εδραιωθεί ως ο δεύτερος πόλος στην πολιτική σκηνή», πρόσθεσε.

«Ιδιοκτησιακές σχέσεις με τους ψηφοφόρους, ούτε υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την κριτική που ακούγεται από το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι «κάθε φορά αυτή η σχέση πρέπει να επιβεβαιώνεται».

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι στον τομέα της οικονομίας εμφανίζεται μετέωρη και άσκησε κριτική στις υπουργικές τροπολογίες με τις οποίες «αναιρέθηκαν μέτρα προστασίας των εργαζομένων σε σχέση με τις απολύσεις και την εργασία σε υπεργολάβους».

«Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση ψάχνεται στον οικονομικό τομέα. Είναι μετέωρη, δεν έχει αφήγημα ή το κρύβει. Το κυριότερο, όμως, είναι αυτή η αναγκαία συζήτηση για μια ενδεχόμενη μείωση του 3,5% του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα να μη συνοδευτεί με άλλα μέτρα», τόνισε.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε, τέλος, την κυβέρνηση για προσπάθεια ελέγχου των θεσμών και δημιουργίας του δικού της κράτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ