Σκουρλέτης: Αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα της επένδυσης στις Σκουριές

Σκουρλέτης: Αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα της επένδυσης στις Σκουριές Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
5

«Εγκλωβιζόμαστε σε διλήμματα που δεν είναι γόνιμα αλλά αντίθετα αποπροσανατολιστικά», είπε ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης αναφερόμενος στο θέμα που έχει προκύψει στις Σκουριές.

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ πρόσθεσε πως «εγώ είμαι οπαδός του ότι η επένδυση στις Σκουριές βλάπτει τόσο το περιβάλλον όσο και την τοπική οικονομία. Δεν συμφωνώ ότι βοηθάει την περιοχή σε όλα τα επίπεδα. Είναι αμφισβητούμενη η σκοπιμότητα αυτής της επένδυσης και οφείλουμε να την ξαναδούμε».

Όσον αφορά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Μόσχα, την χαρακτήρισε «τεράστιας σημασίας για τη χώρα μας». «Δείχνει ότι μπορεί να συνδιαλέγεται με όρους ισοτιμίας ακόμα και με μεγάλες δυνάμεις όπως η Ρωσία», είπε.

Εκτίμησε ακόμα ότι δεν θα πάρουν οι ηγέτιδες δυνάμεις της Ευρώπης την ευθύνη να δημιουργήσουν εμπλοκή στις σχέσεις της χώρας μας με την ΕΕ και σημείωσε πως η Ελληνική κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει, ενώ δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος και για την πλευρά των δανειστών.

«Μιλάμε για έντιμο συμβιβασμό, αυτό αναζητούμε. Αν δεν επιτευχθεί, θα είναι για όλους απρόβλεπτες οι συνέπειες. Εκτιμώ ότι θα πρυτανεύσουν οι ώριμες σκέψεις», είπε ο υπουργός. Τόνισε τέλος ότι η συζήτηση πρέπει να συνδεθεί με το μεγάλο ζήτημα του χρέους και επανέλαβε ότι για εμάς δεν είναι στις επιλογές και στις στοχεύσεις μας η έξοδος από την ευρωζώνη.

5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM