ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Σήμερα καταθέτει η ΝΔ την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για capital controls,τρίτο μνημόνιο και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών

Σήμερα καταθέτει η ΝΔ την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για capital controls,τρίτο μνημόνιο και ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
2

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της Συγγρού, εντός της ημέρας η ΝΔ θα καταθέσει την πρότασή της για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της επιβολής τραπεζικής αργίας και κεφαλαιακών περιορισμών (capital controls), την υπογραφή του τρίτου μνημονίου και την ανάγκη νέας ανακεφαλαιοποίησης των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Επίσης θα διερευνήσει εάν υπήρξε σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ, μέσω έκδοσης παράλληλου νομίσματος και κουρέματος των ομολόγων που βρίσκονταν στα χέρια της ΕΚΤ, καθώς και εάν υπήρξε σχέδιο εισβολής στο Νομισματοκοπείο, στο οποίο είχαν ανάμειξη και υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης. Παράλληλα, θα διερευνήσει εάν αυτό το σχέδιο ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, όπως ισχυρίζονται υπουργοί της τότε κυβέρνησης, ή εάν ενεργούσαν χωρίς να έχει δώσει εντολή και χωρίς να έχει γνώση ο κ. Τσίπρας.

Οι ίδιες πηγές υπενθυμίζουν ότι χθες, από το βήμα της Βουλής, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να συμφωνήσουν ώστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ψηφίσει τη πρόταση της κυβέρνησης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και μέσων ενημέρωσης και αντίστοιχα η κυβέρνηση να ψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

2

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Να γίνει έρευνα ας πούμε για το πλιάτσικο στα αποθεματικά του ευρύτερου δημοσίου; Αποκλείεται να γίνει τέτοια έρευνα όσο κυβερνά αυτός ο θίασος. Η έρευνα και οι όποιες καταδίκες θα έρθουν μετά και το ξέρουν πολύ καλά τόσο στη κυβέρνηση όσο και οι δραχμοσυμμορίτες που είναι εκτός Βουλής.