Σε λίγη ώρα παρέμβαση Τσίπρα για το προσφυγικό στη Βουλή

Σε λίγη ώρα παρέμβαση Τσίπρα για το προσφυγικό στη Βουλή Facebook Twitter
1

 Συνεχίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για το «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής προϊσταμένων», με το πολιτικό ενδιαφέρον να στρέφεται στην παρέμβαση που αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κάνει γύρω στις 7:00 το βράδυ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία το μεσημέρι για το θέμα μετον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητώντας εθνική στρατηγική στο ζήτημα, μετά και τις εξελίξεις με τη διάσκεψη της Βιέννης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας είχε νωρίτερα και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Μέρκελ για να της εκφράσει τη δυσφορία της Ελλάδας για αυτή την κίνηση,

Νωρίτερα, έχει οριστεί να μιλήσει ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ ανοικτό παραμένει μέχρι στιγμής, ποιοι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί θα πάρουν το λόγο.

Με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου, τόσο ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απάντησαν στις επικρίσεις που δέχεται η κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο προσφυγικό πρόβλημα κάνοντας λόγο για λάθος αντιπολιτευτική τακτική.

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέξανδρος Φλαμπουράρης, κατηγόρησε την αντιπολίτευση για άσκοπη αντιπολιτευτική τακτική ενώ τόνισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

«Εδώ και 20 μέρες όλη η Ευρώπη που είναι με την ανθρωπιά και την αξιοπρέπεια, μας δίνει συγχαρητήρια γιατί ανταποκριθήκαμε σύντομα στις ανάγκες που προέκυψαν με τις εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων που πέρασαν από τη χώρα μας. Έχουμε πραγματικά τελειώσει και τα hot spots και τα κέντρα φιλοξενίας», επεσήμανε ο κ. Φλαμπουράρης και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προσπαθεί και τις διεθνείς επαφές και με σοβαρότητα να αντιμετωπίσει αυτό το πολύ σοβαρό πρόβλημα και πρέπει όλοι να το συνειδητοποιήσουμε και να αποδώσουμε τις ευθύνες εκεί που πραγματικά υπάρχουν. Όταν ξέρουμε ότι οι ροές των προσφύγων δεν εξαρτώνται από εμάς δεν πρέπει να καταγγέλλεται η κυβέρνηση. Αν έχετε συγκεκριμένη πρόταση να την καταθέσετε να τη συζητήσουμε. Ένας μόνος τρόπος υπάρχει για να μην αφήνουμε να έρχονται οι βάρκες στην Ελλάδα. Να τις τρυπάμε. Αλλά εμείς αυτό δεν θα το κάνουμε».

Από την πλευρά του, ο Νίκος Παππάς επεσήμανε ότι «είναι περίεργο την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση δέχεται συγχαρητήρια από το εξωτερικό, εντός της χώρας η αντιπολίτευση να επικρίνει τους χειρισμούς της».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM