Στην αυριανή επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, «την πρώτη μετά από σχεδόν πέντε χρόνια», αναφέρεται με εκτενές άρθρο το Reuters. 

 

Το άρθρο έχει τίτλο «H Mέρκελ θα πιέσει την Ελλάδα για τις μεταρρυθμίσεις σε μία σπάνια επίσκεψη στην Αθήνα».

 

Στο κείμενο επισημαίνεται πως η Γερμανίδα καγκελάριος έγινε  αντιδημοφιλής εξαιτίας της επιμονής της για μέτρα λιτότητας κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους της Ελλάδας και πως πρόκειται «να πιέσει την Ελλάδα να προχωρήσει σε δύσκολες οικονομικές μεταρρυθμίσεις καθώς και να διατηρήσει τη αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχεία». 

 

Επίσης, η καγκελάριος θα ενθαρρύνει τους Έλληνες πολιτικούς να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

 

«Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται πίσω στις δημοσκοπήσεις ενόψει των βουλευτικών εκλογών, μετά το τέλος και του τρίτου προγράμματος διάσωσης τον Αύγουστο, έχει υποσχεθεί να αλλάξει κάποια από τα μέτρα λιτότητας.

 

Η Γερμανία, έχει, επίσης, εκφράσει ανησυχίες και για την δυνατότητα της κυβέρνησης Τσίπρα να "περάσει" από την ελληνική Βουλή την Συμφωνία των Πρεσπών», επισημαίνει το πρακτορείο. 

 

Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ίσως προκύψει στη συνάντηση των δύο πολιτικών αρχηγών.

 

Η Γερμανία έχει απορρίψει τις απαιτήσεις της Ελλάδας, αλλά το θέμα προέκυψε και την τελευταία φορά που η καγκελάριος επισκέφθηκε την Αθήνα, σημειώνει το Reuters.