Final 4 Euroleague LIVE

Ρατσιστικό παραλήρημα από τον Δαβάκη της ΝΔ: Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν

Ρατσιστικό παραλήρημα από τον Δαβάκη της ΝΔ: Απαγορεύω στους γύφτους να με ψηφίζουν Facebook Twitter
5

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι ρατσιστικές δηλώσεις κατά των Ρομά από τον βουλευτή Λακωνίας της ΝΔ και πρώην υφυπουργό Άμυνας, Θανάση Δαβάκη.

Μιλώντας, στο πλαίσιο ενημερωτικής συγκέντρωσης για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο της Σπάρτης, που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο της Παλαιοπαναγιάς, ο κ. Δαβάκης, σε έντονο ύφος είπε «Απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω».

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης είπε «όσον αφορά στο πολιτικό κόστος που λέει κάποιος, παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει. Όποιος με ψηφίσει δεν τον αναγνωρίζω. Από πλευράς αυτής της κοινωνικής ομάδας.

Λυπάμαι που το λέω, λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Για να μη λέμε για «πολιτικές» και «φοβόμαστε» και τις «ψήφους» και δεν συμμαζεύεται.

Η αντίδραση της ΝΔ για την ώρα ήταν να χαρακτηρίσει ακραίες τις δηλώσεις του βουλευτή με δήλωση που έκανε η αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Σοφία Ζαχαράκη.

Σφοδρή κριτική ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος μιλά για «πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα» και ζητά την άμεση παρέμβαση του προέδρου τη ΝΔ «ειδάλλως», όπως τονίζει, «θα είναι συνυπεύθυνος».

«Μέρα με τη μέρα η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη σύρεται όλο και πιο χαμηλά, από την ακροδεξιά της τάση, με επικεφαλής τους κ. Σαμαρά και Γεωργιάδη», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σχολιάζει πως «φαίνεται, όμως, ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο», αναφέροντας ειδικότερα:

«Το χθεσινό, πρωτοφανές ρατσιστικό παραλήρημα του βουλευτή Θ. Δαβάκη, ο οποίος δήλωσε, μεταξύ άλλων: «παρακαλώ και απαγορεύω σε οποιονδήποτε αθίγγανο, γύφτο, και δεν συμμαζεύεται, να με ψηφίσει (...), λυπάμαι τα παιδάκια τα οποία γεννιούνται από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς να το θέλουν», συνιστά προσβολή, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη μερίδα των συμπολιτών μας, αλλά συνολικά για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό».

Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον κ. Μητσοτάκη να παρέμβει άμεσα, «ειδάλλως θα είναι συνυπεύθυνος».

 
Πολιτική
5

Final 4 Euroleague LIVE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

Πολιτική / Δίκη Χρυσής Αυγής: «Δηλώνω ναζιστής» παραδέχεται κυνικά ο Λαγός

«Δηλώνω ναζιστής! Θα με δικάσετε γι’ αυτό; Για να φύγουμε κάποτε! Δεν το έχω πει ποτέ, θα το πω τώρα, με φέρνετε στα όριά μου με τις ερωτήσεις, είμαι εθνικοσοσιαλιστής!» ανέφερε ο πρώην ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής
NEWSROOM
Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Πολιτική / Βουλή: Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα που στο μόνο που βοηθούν είναι να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα υπερκέρδη των πολυεθνικών σε βάρος των καταναλωτών
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Απίστευτη ντροπή και αισχρός λόγος. Δυστυχώς τέτοιες δηλώσεις στην Ελλάδα του 2018 όχι μόνο δεν τιμωρούνται, αλλά αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο. Η ΝΔ θεωρητικά θέλει να πείσει ότι πρεσβεύει την αλλαγή. Πώς; Με τύπους σαν τον Δαβάκη;
Ντροπή του.Είναι Έλληνες πολίτες και είναι βουλευτής,εκλεγμένος εκπρόσωπος όλων των πολιτών της περιφέρειας του.Είναι υποχρέωση του να εργάζεται προς το συμφέρον όλων και να τους σέβεται.Τον ψήφισαν,δεν το ψήφισαν,θέλει,δε θέλει την ψήφο τους (wtf).Πόσους τέτοιους πληρώνουμε πια σ'αυτή τη χώρα;
Όταν η ΝΔ θέλει να ανήκει στο δημοκρατικό ευρωπαϊκό τόξο, πρέπει να καλεί βουλευτές σαν τον κ. Δαβάκη για σεμινάρια Δημοκρατίας.Αλήθεια, πρακτικά, πως θα απαγορεύσει ο κ. Δαβάκης σε αθίγγανους να τον ψηφίσουν ; Εκτός αν στην Λακωνία τους δίνουν έτοιμα ψηφοδέλτια.Επίσης λέει, ότι αν κάποιοι από αυτούς τον ψηφίσουν, δεν τους αναγνωρίζει. Πως θα το μάθει ; Μήπως έχει συνηθίσει τους ψηφοφόρους να τον επισκέπτονται μετά την εκλογή του για - λέμε τώρα - τίποτε ανταλλάγματα ;...Κατά τα άλλα, είμαστε στο 2018 και διανύουμε το 3ο μνημόνιο που - μεταξύ άλλων - αυτή η πολύ "προσωπική" / πελατειακή σχέση υποψήφιων με ψηφοφόρους συνέβαλε - αποδεδειγμένα - να φτάσουμε. Μερικοί δεν έχουν βάλει μυαλό καθόλου.
Καλά, αυτοί που εξακολουθούν να βάζουν αρνητικά χωρίς να επιχειρηματολογούν, δεν έμαθαν ότι ο Δαβάκης ζήτησε συγγνώμη ;Ή ακριβώς επιβεβαιώνουν όσα είπα ;...Και μην βγει κανείς να πει για την ομολογημένα σε μεγάλο βαθμό παραβατικότητα των Ρομά.Άλλο αυτό και άλλο η συγκεκριμένη τοποθέτηση Δαβάκη.Δεν διορθώνεις τους Ρομά με τέτοιες δηλώσεις.Μόνον εξάπτεις το θυμικό των ψηφοφόρων σου.Τίποτα άλλο, είμαστε στον 21ο αιώνα και μέσα στην ΕΕ.