Πυρά κατά Κωνσταντοπούλου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά Κωνσταντοπούλου από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλεξανδρος Μπελτές
3

Ο Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς σχολίασε τη χθεσινοβραδινή σύγκληση της Διάσκεψης των Προέδρων κάνοντας λόγο για «μονοκομματική σύνθεση στην οποία συμμετείχε μόνον η Λαϊκή Ενότητα και αναφέροντας πως "αγνοεί επιδεικτικά την πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το ότι η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο." Ο κος Μαντάς συνέχισε λέγοντας πως "Ο ορισμός Ολομελειών και Επιτροπών με συγκεκριμένη θεματολογία εξυπηρετεί προφανείς σκοπιμότητες. Όμως είναι να απορεί κανείς γιατί η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία ορισμένους τους ενοχλεί τόσο πολύ και κάνουν ό,τι μπορούν για να την καθυστερήσουν ή για να δημιουργήσουν εντυπώσεις παλαιοκομματικής κοπής"

Υπενθυμίζεται πως χθες το βράδυ συνεδρίασε η Διάσκεψη των Προέδρων και αποφάσισε τον προγραμματισμό του κοινοβουλευτικού έργου την ερχόμενη εβδομάδα.

Η διάσκεψη ολοκληρώθηκε με την συμμετοχή του 1/4 των μελών της και με την εκπροσώπηση μόνο της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και των έξι βουλευτών που έχουν προσχωρήσει στο κόμμα Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η Πρόεδρος της Βουλής επικαλέστηκε συνδυαστική ερμηνεία του Κανονισμού της Βουλής με το Διοικητικό Δίκαιο για να μπορέσει να συνεδριάσει και να πάρει απόφαση η Διάσκεψη των Προέδρων. Έτσι, σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, την Τρίτη θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να συζητήσει το πόρισμα για τις γερμανικές αποζηνειώσεις και την Τετάρτη το πόρισμα της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος.


Επίσης αύριο το απόγευμα στις 18:30 στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής έχει κληθεί να καταθέσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας σχετικά με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens, ενώ την Τρίτη θα συνεδριάσει για να συζητήσει τα πρακτικά της σύσκεψης του Πολιτικού Συμβουλίου υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο που πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουλίου μετά το δημοψήφισμα.
Η Πρόεδρος της Βουλής επέμεινε στην άποψή της ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να αποστείλει στη Βουλή τα πρακτικά της συνεδρίασης που η ίδια έχει ζητήσει, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επειδή εδώ (εννοώντας το Κοινοβούλιο) δεν παίζουμε και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος ασκείται στην κυβέρνηση, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτραπεί η αποστολή των πρακτικών για να μάθει ο ελληνικός λαός τι έγινε μετά το «όχι» του δημοψηφίσματος. Γι αυτό αύριο συγκαλείται η Επιτροπή Θεσμών της Βουλής για να ληφθεί απόφαση».


Αιχμηρή όμως ήταν και προς τον κ. Στουρνάρα προειδοποιώντας ότι «δεν θα κλείσει αυτή η Βουλή χωρίς να προσέλθει ο κ. Στουρνάρας. Η Επιτροπή αυτή έχει ανακριτικές αρμοδιότητες και πρέπει να προσέλθει και πιστεύω να μην επαληθευτούν οι διαρροές ότι είναι σε διακοπές».

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Αμάαααν! Τόλμησε ο Στουρνάρας να πάει διακοπές μετά από δύο χρόνια; Η Ζωή έχει κάνει την Βουλή σπίτι της κι αυτός ο...γνωστός τεμπέλης διανοήθηκε να κάνει μπάνια; Τον κνούτο, τον κνούτο!
Πώς έχουν αλλάξει τα πράγματα... Αν και το λεξιλόγιο τύπου συγκεκριμένου δελτίου τύπου θα μπορούσε άνετα να προέρχεται από δελτίο τύπου κατά του ΠΑΣΟΚ ή της Νέας Δημοκρατίας.