Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα: Τι είπαν για τους δασμούς Τραμπ

Πρώτη συνάντηση Μητσοτάκη - Τασούλα: Τι είπαν για τους δασμούς Τραμπ Facebook Twitter
Συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα/ Eurokinissi
0

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Τασούλα.

Την αισιοδοξία του για την προοπτική της ελληνικής οικονομίας αλλά και την ανάγκη πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας εν μέσω της συζήτησης σχετικά με την πρόθεση της νέας αμερικανικής ηγεσίας να επιβάλει δασμούς και σε ευρωπαϊκά προϊόντα εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

«Σε αυτήν την παγκόσμια αναταραχή είναι πολύ σημαντική η σταθερότητα της οικονομίας μας. Η δημοσιονομική πειθαρχία είναι το θεμέλιο πάνω στο οποίο χτίζονται όλες οι πολιτικές μας. Σε περιόδους αναταραχής η πολιτική και οικονομική σταθερότητα είναι αναγκαίες. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και συνεπείς, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει ακόμη ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας. Παραμένω αισιόδοξος καθώς όλες οι ενδείξεις για την ελληνική οικονομία είναι θετικές, υπάρχουν θετικές ειδήσεις στο μέτωπο των εξαγωγών στο πρώτο δίμηνο του έτους, που επιβεβαιώνουν την εξωστρέφεια της ελληνικής οικονομίας, η ανεργία αποκλιμακώνεται και ο τουρισμός φαίνεται πως έχει ξεκινήσει πολύ ενθαρρυντικά» είπε ο πρωθυπουργός.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην απόφαση της UNESCO να καθιερώσει την 9η Φεβρουαρίου, ημέρα του θανάτου του εθνικού μας ποιητή Διονυσίου Σολωμού ως τη διεθνή ημέρα της ελληνικής γλώσσας κάνοντας λόγο για τη μεγάλη σημασία της πολιτιστικής διπλωματίας.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Τασούλας, υπογράμμισε «την ανάγκη προετοιμασίας και γρήγορης προσαρμοστικότητας στις νέες συνθήκες, όπου υπάρχει εκπεφρασμένη αμφισβήτηση στο γεωπολιτικό και στο γεωοικονομικό πεδίο».

Ο κ. Τασούλας σημείωσε με νόημα ότι «πρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση με ενιαία φωνή να αντιμετωπίζει το θέμα χωρίς αμηχανία, ένταση και εχθρότητα, αλλά και να εξηγηθεί στην αμερικανική πλευρά ότι μόνο να χάσουμε έχουμε. Ας ελπίσουμε ότι οι πρωτοβουλίες, που αναλαμβάνονται θα κατασιγάσουν την ένταση. Ο Έλληνας πολίτης θέλει να είναι ασφαλής και να μπορεί να προκόψει». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM
Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
LIFO NEWSROOM