Πρόταση για Εξεταστική στην Υγεία που να περιλαμβάνει και τη διετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταθέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πρόταση για Εξεταστική στην Υγεία που να περιλαμβάνει και τη διετία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καταθέτει η Δημοκρατική Συμπαράταξη Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Τη δική της πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία καταθέτει η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, η οποία θα περιλαμβάνει και την περίοδο από το 2014 μέχρι σήμερα. Όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση, είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση να αποκλείει από την εξέταση τη δική της περίοδο. 

  

Σημειώνεται ότι η πρόταση που κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφορά τη διενέργεια έρευνας «για τη διαφθορά και την κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στον χώρο της Υγείας» κατά τη χρονική περίοδο μεταξύ του 1997 και του 2014. 

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης:

«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αποφάσισε να καταθέσει πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, για την περίοδο 1997 και έως σήμερα (και όχι μόνο ως το 2014).

Είναι πολιτικά και θεσμικά απαράδεκτο η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποκλείει από την εξέταση τη δική της περίοδο 2015-2017, όταν έχουν ήδη επισημανθεί, μεταξύ άλλων, θέματα όπως η παράνομη παράλειψη τιμολόγησης φαρμάκων το 2015 ή τα όσα συνέβησαν με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας που έμειναν χωρίς προσωπικό, ενώ οι θάνατοι από τη γρίπη αυξάνονταν.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης καλεί τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του δημοκρατικού τόξου αλλά και κάθε ανεξάρτητο βουλευτή να συνυπογράψουν την πρότασή της. Διαφάνεια παντού, όλα στο φως».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση αλλά έφερε αποδόμηση»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ο Κασσελάκης πήγε στον ΣΥΡΙΖΑ για αναδόμηση, αλλά έφερε αποδόμηση»

Ως την «πιο τυχερή κυβέρνηση του τελευταίου μισού αιώνα» σε επίπεδο δημοσιονομικό χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μητσοτάκη ο καθηγητής και πρώην υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης Σημίτη, Νίκος Χριστοδουλάκης, μιλώντας στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ