Προς κατάθεση στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα

Προς κατάθεση στην Βουλή το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα Facebook Twitter
0

Χωρίς κωλυσιεργίες προχωρά η κατάθεση του νομοσχεδίου για τα πνευματικά δικαιώματα στην Βουλή, ίσως και εντός της εβδομάδας, ενώ στο μεταξύ συνεχίζεται η είσπραξη από τους χρήστες των αμοιβών για τα δικαιώματα, τονίζει σε ανακοίνωσή του σήμερα το Υπουργείο Πολιτισμού, αναφέροντας τα στάδια επεξεργασίας του:

«Το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα, στην τελική μορφή του, κατατέθηκε στην Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, έγινε η απαραίτητη νομοτεχνική επεξεργασία από την Κεντρική Επιτροπή Νομοτεχνικής Επεξεργασίας καθώς και οι σχετικές διορθώσεις, και έχει προωθηθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προκειμένου να συνταχθεί η τελική έκθεση. Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας 19-25/6 μετά την επιστροφή στην Γενική Γραμματεία, θα συλλεχθούν οι υπογραφές των συναρμοδίων Υπουργών και θα κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση».


Η ανακοίνωση αναφέρεται επίσης στη «λύση που έδωσε το υπουργείο Πολιτισμού με τον ορισμό της Προωρινού Επιτρόπου στην ΑΕΠΙ και η οποία εργάζεται με σκοπό να εξασφαλίσει άμεσα την είσπραξη και τη διανομή στους δικαιούχους των δικαιωμάτων του εξαμήνου».


«Όλα αυτά επιβεβαιώνουν την πρόθεση του Υπουργείου για την εδραίωση ενός καθεστώτος διαφάνειας, χρηστής διαχείρισης των δικαιωμάτων και προστασίας των δικαιούχων σε όλους τους οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης. Αυτή η πρόθεση αντικατοπτρίζεται και στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα και αποτελεί σαφή πολιτική επιλογή, που πρώτη φορά έγινε από την παρούσα Κυβέρνηση. Με τις πρωτοβουλίες των Υπουργών Πολιτισμού από τον Ιανουάριο του 2015 ήρθε στο φως ένα σκάνδαλο που για χρόνια αν και γνωστό έμενε στο σκοτάδι, συσσωρεύτηκαν χρέη και οι δικαιούχοι στερούνταν τις δίκαιες αμοιβές τους. Ήρθε λοιπόν η στιγμή να τεθούν σαφείς κανόνες στη λειτουργία των οργανισμών συλλογικής διαχείρισης, να αποδοθούν ευθύνες και να προστατευθεί πραγματικά η πνευματική δημιουργία»καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM