Προεδρεύων στην Ε.Ε. για τις χώρες έναντι του Brexit «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια σύμπνοια»

Προεδρεύων στην Ε.Ε. για τις χώρες έναντι του Brexit «Δεν έχω ξαναδεί τέτοια σύμπνοια» Facebook Twitter
0

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπάρχει περισσότερη σύμπνοια σχετικά με την πολιτική που πρέπει να ακολουθηθεί αναφορικά με την αποχώρηση της Βρετανίας από το μπλοκ από όση έχει υπάρξει με οποιοδήποτε άλλο θέμα στο παρελθόν, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ που ανέλαβε την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ.

 

«Μίλησα και επισκέφθηκα σχεδόν όλες τις 26 υπόλοιπες χώρες μέλη της ΕΕ και υπάρχει (…) σύμπνοια στη στάση απέναντι στο Brexit. Δεν έχω ξαναδεί τέτοια σύμπνοια στο εσωτερικό της ευρωπαϊκής οικογένειας», είπε ο Μουσκάτ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

 

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παραίτηση του Ίβαν Ρότζερς, του Βρετανού πρεσβευτή στην ΕΕ, απάντησε: «Είναι ένα αποκλειστικά εθνικό ζήτημα (…) Επιμένουμε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει διαπραγμάτευση χωρίς ενημέρωση».

 

Η ΕΕ έχει τονίσει ότι δεν θα ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία μέχρις ότου το Λονδίνο ζητήσει να ενεργοποιηθεί επισήμως το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει επισημάνει ότι θα επιδιώξει αυτό να γίνει ως το τέλος Μαρτίου.

 

Ο Μουσκάτ υπογράμμισε επίσης ότι η ΕΕ πρέπει να ασφαλίσει τα σύνορά της και κυρίως τα θαλάσσια.

«Θέλουμε να υποβάλουμε προτάσεις για τη διασφάλιση των θαλάσσιων συνόρων, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι μια συμφωνία αντίστοιχη με αυτή που έχει συναφθεί με την Τουρκία και η οποία θα αφορά την κεντρική Μεσόγειο είναι πολύ σημαντική τους επόμενους μήνες, προτού ξεσπάσει μεγαλύτερη κρίση», εξήγησε.

 

Η Μάλτα, που βρίσκεται κοντά στη Βόρειο Αφρική, είναι μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM