ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προανακριτική για Παππά: Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ζητά η ΝΔ– «Ανθρακες ο θησαυρός της δωροληψίας» λέει ο Τσίπρας

Προανακριτική για Παππά: Δίωξη για παράβαση καθήκοντος ζητά η ΝΔ– «Ανθρακες ο θησαυρός της δωροληψίας» λέει ο Τσίπρας Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Νίκου Παππά και την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση προτείνει η Νέα Δημοκρατία στο πόρισμα της πλειοψηφίας της προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.

Την ίδια στιγμή ο ίδιος ο Νίκος Παππάς μίλησε για «ημέρα Δικαίωσης» καθώς θεωρεί πως «οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακαλούν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου», αναφερόμενος στο γεγονός ότι η ΝΔ δεν  προτείνει την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, αλλά μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος. Πλήρη υποστήριξη στον συνεργάτη του και πρώην υπουργό παρείχε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος με ανάρτησή του στο twitter σχολιάζει δηκτικά  πως η «κυβέρνηση έσπασε τα μούτρα της».

Το πόρισμα της πλειοψηφίας της «προανακριτικής» Επιτροπής της Βουλής κατατέθηκε για να συζητηθεί στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής και θα εισαχθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες στην Ολομέλεια, προς ψήφιση από την εθνική αντιπροσωπεία.

ΝΔ: «Εισαγγελέας για ξέπλυμα»

Σύμφωνα με πληροφορίες προτείνεται η διαβίβαση του πορίσματος καθώς και τα πρακτικά των συνεδριάσεων της Επιτροπής «στην Εισαγγελία και τις αρμόδιες αρχές (φορολογική και αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) αναφορικά με τη χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento καθώς και με άλλες καταγγελλόμενες πράξεις για χρηματισμούς μέσων και δημοσιογράφων, προκειμένου να διερευνηθούν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα».

Στη Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζουν «τεκμηριωμένο και στοιχειοθετημένο» το πόρισμα της πλειοψηφίας και τονίζουν πως είναι «καταπέλτης για τον Νίκο Παππά και τις παρασκηνιακές μεθόδους που ακολούθησε την επίμαχη περίοδο του διαγωνισμού των τηλεοπτικών αδειών το 2016», ενώ επισημαίνουν πως «η πρόταση πορίσματος των μελών-βουλευτών της ΝΔ περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες την επιχείρηση χειραγώγησης των Μέσων Ενημέρωσης και δημιουργίας του «ΣΥΡΙΖΑ channel» από τον τότε ισχυρό υπουργό Επικρατείας κ. Παππά, αποκαλύπτοντας το χρονικό των μυστικών επαφών  και των εικονικών συμβάσεων μέχρι τη δημιουργία της εφημερίδας Documento που εκδόθηκε για να προβάλει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και να στοχοποιεί πολιτικούς αντιπάλους και μάλιστα τις συζύγους τους».

Οσον αφορά στα αποδεικτικά στοιχεία αναφέρονται ««αναλυτικά στοιχεία, sms και email που κατέθεσε ο αποκαλούμενος και «κόκκινος εργολάβος» Χρήστος Καλογρίτσας», καθώς και οι καταθέσεις «μιας σειράς κρίσιμων μαρτύρων που ρίχνουν φως στις σκοτεινές διαδρομές μαύρου χρήματος». 

Αλέξης Τσίπρας: «Ανθρακες ο θησαυρός»

Σε αθωωτικό συμπέρασμα για τον Νίκο Παππά καταλήγει η πορισματική πρόταση των βουλευτών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ άμεση ήταν η αντίδραση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ:  «Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για το Νίκο Παππά αποσύρεται υπό το φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Twitter. «Άνθρακες ο θησαυρός», σχολιάζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν».

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ «οι εργασίες της -πρωτοφανώς περιορισμένης σε διάρκεια, για τα κοινοβουλευτικά χρονικά- προανακριτικής επιτροπής απέδειξαν ότι καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων (...) οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Στην πορισματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνεται χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες : «Είναι κατάδηλο ότι στην διερευνώμενη υπόθεση δεν υπάρχουν καν ενδείξεις για την τέλεση οποιασδήποτε εγκληματικής πράξης από τον ελεγχόμενο πρώην Υπουργό, Νίκο Παππά, και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για ουδεμία εκ των διερευνώμενων πράξεων».

ΝΔ: «Το λόγο πλέον θα έχει η ελληνική Δικαιοσύνη τόσο για τον Νίκο Παππά όσο και για τους συνεργούς του»

«Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια πολιτική ιστορία όπου ένα πολιτικό κόμμα πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ένα κορυφαίο στέλεχος του ελέγχεται μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι για δωροληψία! Ο κ.Τσίπρας, πρώην Πρωθυπουργός, σχεδόν πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ο στενότερος συνεργάτης του και κορυφαίος  υπουργός του προτείνεται να παραπεμφθεί για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα.» σημειώνει η Πειραιώς.

«Αυτό που για κάθε πολιτικό κόμμα θα αποτελούσε στίγμα, ο κ.Τσίπρας το προσπερνάει αδιάφορα. Είναι προφανής η αμηχανία και το πολιτικό αδιέξοδό του. Καλύπτει τον «πρωταγωνιστή» των παρασκηνιακών διεργασιών του στημένου διαγωνισμού για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών το 2016 και συντάσσεται πλήρως με τον κ.Παππά, όπως έχει κάνει για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα. Το λόγο πλέον θα έχει η ελληνική Δικαιοσύνη τόσο για τον Νίκο Παππά όσο και για τους συνεργούς του»

ΚΙΝΑΛ: Σοβαρές ενδείξεις

Για «πολύ σοβαρές ενδείξεις έως και αποδείξεις για ενεργό συμμετοχή, από την αρχή έως το τέλος, του Νίκου Παππά στην όλη μεθόδευση» από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τον «μερικό έλεγχο του τηλεοπτικού τοπίου, μέσω της νόθευσης και χειραγώγησης του διαγωνισμού» το 2016, κάνει λόγο, σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση πορίσματος στην οποία κατέληξε το ΚΙΝΑΛ.

Πολιτική
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σε έχει πηδήξει ποτέ χοντρός;»: Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Πολιτική / Οι σκληρές ατάκες του Θόδωρου Πάγκαλου

Και τι δεν έχει πει το στόμα του στην πολυετή καριέρα του. Ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν ίσως ο πιο αμετροεπής και αθυρόστομος Έλληνας πολιτικής της μεταπολίτευσης. Ιδού μια συλλογή από τις σκληρές ατάκες του (υπάρχουν και σκληρότερες, αλλά άσε καλύτερα)
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ