Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το Ποτάμι, με αφορμή τη σημερινή δημοσιοποίηση ενός βίντεο, από την έναρξη της φονικής πυρκαγιάς στο Νταού Πεντέλης, που σάρωσε τον Νέο Βουτζά και το Μάτι στοιχίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 96 ανθρώπους. 

 

«Η δημοσιοποίηση του βίντεο από την «Καθημερινή» για το πώς ξεκίνησε η φωτιά στο Μάτι, αποδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν διστάζουν μπροστά σε τίποτα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

 

Το Ποτάμι, κατηγορεί κυβερνητικά στελέχη και υπουργούς ότι έστησαν «ολόκληρη παράσταση, στην οποία μιλούσαν για σχέδια εμπρησμού, για δορυφόρους και στοιχεία, προκειμένου να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό» και να αποφύγουν να αναλάβουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τον θάνατο 96 ανθρώπων.

 

«Όπως έκαναν και με την παρουσία του πρωθυπουργού στο Συντονιστικό, όταν ήδη γνώριζαν ότι υπάρχουν νεκροί. Ο χρόνος που έχει καταγραφεί στο βίντεο αποδεικνύει επίσης τη μεγάλη καθυστέρηση στην αντιμετώπιση της φωτιάς. Οι προσπάθειες παραπλάνησης και συγκάλυψης καθημερινά έρχονται στο φως. Οι ευθύνες για την τραγωδία είναι τεράστιες και πρέπει να αποδοθούν», σημειώνει, κλείνοντας το Ποτάμι.