ΣTA PODCAST THΣ LIFO

Ποντιακοί σύλλογοι κατά Νίκου Φίλη

Ποντιακοί σύλλογοι κατά Νίκου Φίλη Facebook Twitter
1

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η δήλωση του Νίκου Φίλη σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων, καθώς ο υπουργός Παιδείας έκανε λόγο για εθνοκάθαρση αλλά όχι για γενοκτονία.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus Θεσσαλονίκης 103,6, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Συλλόγων, Χαράλαμπος Αποστολίδης μίλησε για κίνηση «στα όρια της εθνικής προδοσίας» ενώ συνέκρινε τον υπουργό Παιδείας με τη Μαρία Ρεπούση.

Επίσης χαρακτήρισε τον κ. Φίλη  «προσωποποίηση της Κερκόπορτας και του Εφιάλτη», συμπληρώνοντας ότι «έλειψε από τη Βουλή η κ. Ρεπούση και μάλλον ο κ. Φίλης έσπευσε να συμπληρώσει το κενό».

Ο κ. Αποστολίδης είπε ότι τη γενοκτονία των Ποντίων την έχουν αναγνωρίσει μεταξύ άλλων τόσο ευρωπαϊκά κοινοβούλια, όσο και αμερικανικές πολιτείες.

1

ΣTA PODCAST THΣ LIFO

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Το 2007 η Διεθνής Ένωση Επιστημόνων Μελέτης της Γενοκτονίας (IAGS, International Association of Genocide Scholars) μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών του, αναγνώρισε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας.Ο σεβασμός στην ιστορία και στους νεκρούς μας, είναι προϋπόθεση για ένα ειρηνικό παρόν και για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Γράφω με ήρεμο ύφος γιατί τα.. καντήλια τα έριξα πριν. Καλημέρα σε όλους τους αναγνώστες του Lifo.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ