ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

Πολιτική συμπόρευση των αριστερών και σοσιαλιστικών ευρωπαϊκών δυνάμεων ζητά ο Τσίπρας

Πολιτική συμπόρευση των αριστερών και σοσιαλιστικών ευρωπαϊκών δυνάμεων ζητά ο Τσίπρας Facebook Twitter
SOOC
1

Την ανάγκη για ευρύτερη πολιτική συμπόρευση των δυνάμεων της αριστεράς, του σοσιαλισμού και της οικολογίας, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο αθηναϊκό φόρουμ «Ενώνοντας δυνάμεις για μια άλλη Ευρώπη».

«Η δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Ευρώπη δεν αποτελεί νομοτέλεια», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας τη δυναμική των προοδευτικών δυνάμεων.

Κλείνοντας τις διήμερες εργασίες του Προοδευτικού Φόρουμ στην Αθήνα, ο πρωθυπουργός επισήμανε πως η νέα αριστερά θα πρέπει να γίνει πιο μαχητική και ριζοσπαστική για τα δικαιώματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. 

«Αν πιστεύαμε τους ιεραποστόλους του νεοφιλελευθερισμού, θα τείναμε στο συμπέρασμα ότι η κρίση ήταν κάτι σαν φυσικό φαινόμενο (...) η πραγματικότητα των οικονομικών, πολιτικών και τεχνοκρατικών ελίτ της ένωσης είναι τελείως διαφορετική από τη λαϊκή πραγματικότητα», τόνισε.

Ο ίδιος σχολίασε πως η στρατηγική που υλοποιήθηκε διεύρυνε τις κοινωνικές ανισότητες, επαναφέροντας την υποχώρηση του κοινωνικού κράτους.

«Εμείς, οι ριζοσπαστικές αριστερές και προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης πρέπει να δώσουμε τις δικές μας εξηγήσεις για τα αίτια της κρίσης, αλλά και για τις προτεραιότητες της επόμενης μέρας, αν θέλουμε να ηγεμονεύσουμε σε αυτόν τον ανταγωνισμό», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η χώρα έγινε σύμβολο της μάχης απέναντι στην επιθετική λιτότητα και τώρα γίνεται παράδειγμα υπέρβασης της.

Πολιτική
1

ΑΝΤΙΟ ΔΙΟΝΥΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

Πολιτική / ΣΥΡΙΖΑ για Άγνωστο Στρατιώτη: Η κυβέρνηση φέρνει νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη νίκη Ρούτσι

«Η κυβέρνηση φέρνει μια νομοθετική ρύθμιση για να εκδικηθεί τη μεγάλη νίκη του Πάνου Ρούτσι, για να απαγορέψει στους γονείς των θυμάτων να γράφουν τα ονόματα των παιδιών τους, που με εγκληματικό τρόπο σκοτώθηκαν»
LIFO NEWSROOM
«Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Πολιτική / «Θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»: Το μήνυμα Γεραπετρίτη στον Φιντάν στη συνάντησή τους στο Λουξεμβούργο

Ο κ. Γεραπετρίτης επανέλαβε ότι η οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και υφαλοκρηπίδας αποτελεί τη μοναδική διαφορά μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, υπογραμμίζοντας πως «θέματα κυριαρχίας είναι εκτός συζήτησης»
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Πολιτική / Γεραπετρίτης προς Φιντάν για το πρόγραμμα SAFE: «Όποιος ενοχλείται, να το αποδεχθεί»

Σύμφωνα με τουρκικά μέσα, οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση τη Δευτέρα στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, όπου αναμένεται να τεθεί το ζήτημα του προγράμματος SAFE
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Καμία έκπληξη.Όσο ήταν πάνω στις δημοσκοπήσεις κούναγε καταγγελτικός το δάκτυλο.Τώρα που βλέπει ότι μάλλον δεν θα ξαναδεί πρωτιά, άρχισε να επιδεικνύει πνεύμα "συνεργασίας".Τέρμα τα "ή εμείς ή αυτοί¨ και τα άλλα διχαστικά.Η δήλωση αυτή και η επίσκεψη/χαιρετισμός Δραγασάκη στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, προφανώς εντάσσονται στο σχέδιο να είναι πάλι στην εξουσία την επόμενη μέρα.Το ενδιαφέρον είναι τι στάση θα τηρήσουν οι άλλοι σε περίπτωση μη αυτοδύναμου πρώτου κόμματος.Τέτοια συγκυρία και τέτοιους συσχετισμούς δεν θα έχουμε ξαναζήσει.