Σε ανταλλαγή ανακοινώσεων επιδίδονται τις τελευταίες ώρες ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου περί εκδημοκρατισμού της Χρυσής Αυγής και στήριξής της από το πολιτικό σύστημα.

 

Αρχικά, την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριου Λαζαρίδη, στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι. Μιλώντας αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, ο Μ. Λαζαρίδης είπε ότι «ο κ. Παρασκευόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, μας είπε ότι ας καίγεται η ελληνική σημαία. Αυτές είναι λογικές και πρακτικές οι οποίες, οδηγούν ακριβώς σε αυτό το οποίο συμβαίνει, στα Εξάρχεια κι όχι μόνο. Είναι φανερό ότι οι άνθρωποι έχουν χάσει την μπάλα. Δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. Βεβαίως θέλω να θυμίσω, ότι αυτό το οποίο λέει ο κ. Παρασκευόπουλος, έχει γίνει ήδη πράξη. Σας θυμίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με την Χρυσή Αυγή ήταν στις πλατείες. Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή ήτανε στο "Όχι" του δημοψηφίσματος».

 

Απαντώντας ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως οι δηλώσεις αυτές συνιστούν πρόκληση και προσθέτει ότι «η ταύτιση του κινήματος των πλατειών και του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα με τη ΧΑ, όπως και η προσπάθεια σύνδεσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη νεοναζιστική οργάνωση, παραπέμπουν στην αθλιότερη εκδοχή της ανυπόστατης θεωρίας των δύο άκρων, με την οποία πορεύτηκε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Σαμαράς, όταν δεν προσπαθούσε να προσεταιριστεί νεοναζιστές μέσω του τότε γενικού γραμματέα της κυβέρνησης , κ. Μπαλτάκου. Το μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στη νεοναζιστική εγκληματική οργάνωση ήταν και είναι ξεκάθαρο, όπως είναι και απέναντι σε όλους όσοι έστρωσαν το έδαφος για την άνοδό της. Ο κ. Μητσοτάκης από την άλλη είναι αυτός που ακολουθεί πιστά το δρόμο που χάραξε ο Αντώνης Σαμαράς, έχοντας σε περίοπτη θέση στη ΝΔ, γνωστούς ακροδεξιούς σαν τους κυρίους Βορίδη και Γεωργιάδη».

 

Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε με νέα ανακοίνωση: «Ας μην προσποιείται ενόχληση ο ΣΥΡΙΖΑ όταν η σύμπλευσή του με την Χρυσή Αυγή, σε κρίσιμα ζητήματα είναι αυταπόδεικτη.

 

Θυμίζουμε:

1. Τη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – Χρυσής Αυγής, προκειμένου – καταστρατηγώντας το Σύνταγμα – να καταστήσουν αδύνατη την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να σύρουν τη χώρα σε εκλογές και περιπέτεια.

2. Τη δήλωση του Προέδρου της Βουλής κ. Βούτση ότι έχουν τους βουλευτές που θα ψηφίσουν ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η απλή αναλογική, συμπεριλαμβάνοντας στη συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή.

3. Την επίσκεψη του κ. Καμμένου και βουλευτών της συμπολίτευσης μαζί με βουλευτές της Χρυσής Αυγής – και μόνον της Χρυσής Αυγής – στο Καστελόριζο.

4. Τη δήλωση των 53 του ΣΥΡΙΖΑ ότι "η επίσκεψη της Κυβέρνησης μαζί με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής στα ακριτικά νησιά ξεπλένουν ένα υπόδικο κόμμα".

5. Τη δήλωση του πρώην Υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Παρασκευόπουλου για "σύγκλιση" με την Χρυσή Αυγή και όχι ρήξη.

Όταν τα έργα μιλούν, τα λόγια περισσεύουν».

 

Σε αυτή την ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Οι πολίτες δεν έχουν πάθει αμνησία, ούτε η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προέρχεται από παρθενογένεση. Φαίνεται, όμως, ότι στο κόμμα των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, και μέχρι πρότινος του κ. Μπαλτάκου περισσεύει το θράσος. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αρμόζει το "κρείττον του λαλείν το σιγάν"».