Πολάκης: Θα μιλήσω στη δικαιοσύνη

Πολάκης: Θα μιλήσω στη δικαιοσύνη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
3

Για δηλώσεις που «ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση», κάνει λόγο τώρα για τις αντιδράσεις στα όσα είπε για τη Δικαιοσύνη, ο Παύλος Πολάκης, ενώ την ίδια ώρα επιμένει στην κριτική του στους δικαστικούς λειτουργούς.

Σε ανακοίνωση του ο αν. υπουργός Υγείας αναφέρει: «Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του» και στη συνέχεια σημειώνει ότι οι δηλώσεις του «ερμηνεύονται υπό το πρίσμα της ολομέτωπης επίθεσης ΜΜΕ και αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση».

Διευκρινίζει ταυτόχρονα ότι οι δηλώσεις αυτές  «αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας, και οι οποίες, παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες, ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο».

Όλα η δήλωση Πολάκη που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και την διαφοροποίηση του υπουργού Δικαιοσύνης:

«Τιμώ κάθε δικαστικό και οποιονδήποτε άλλο δημόσιο λειτουργό, ο οποίος με έντιμο τρόπο, σε δύσκολες συνθήκες, κάνει ευσυνείδητα τη δουλειά του.

Τούτη η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η δικαιοσύνη έχει αναπνεύσει και δρομολογεί τη διερεύνηση και την απόδοση ευθυνών σε υποθέσεις, οι οποίες διαρκώς έρχονται στη δημοσιότητα.

Οι δηλώσεις μου αναφέρονταν σε καταστάσεις που ανακαλύπτω καθημερινά, στο χώρο της Υγείας και οι οποίες παρά το ότι είχαν γίνει καταγγελίες ή δεν ερευνήθηκαν ή καθυστερούν για χρόνια ή χάθηκαν στο δρόμο.

Άλλωστε υπάρχουν δημοσιευμένα αποτελέσματα ερευνών και πορίσματα για τη λειτουργία παραδικαστικών κυκλωμάτων στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Επίσης είναι γνωστό ότι, από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, έχουμε αποστείλει ως πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους εισαγγελείς διαφθοράς, αρκετά πορίσματα ερευνών του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ), προς περαιτέρω διερεύνηση και απόδοση ευθυνών.

Δηλώνω ότι είμαι στη διάθεση της δικαιοσύνης για ότι χρειαστεί».

Υπενθυμίζεται ότι, σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκανε λόγο για θεσμική εκτροπή του κ. Πολάκη και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως εγγυητή του πολιτεύματος να παρέμβει.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, με ανακοίνωσή της, παράλληλα, η Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε έρευνα με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος, για να διαπιστωθεί αν έχουν βάση οι καταγγελίες που έγιναν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας. Η έρευνα ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Δασούλα. 

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ