O υπουργός Δικαιοσύνης «αδειάζει» τον Πολάκη

O υπουργός Δικαιοσύνης «αδειάζει» τον Πολάκη Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Τις αποστάσεις του από τις χθεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος έκανε λόγο για την ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος με τη συμμετοχή πολλών δικαστικών- πήρε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, έπειτα από ερώτηση του Μάκη Βορίδη.

«Θέλω να ακούσω την αντίδρασή σας. Υπάρχει πράγματι μεγάλο θέμα με την Δικαιοσύνη;», ρώτησε τον υπουργό ο κ. Βορίδης με τον κ. Παρασκευόπουλο να απαντά: «Ως υπουργείο Δικαιοσύνης εμπιστευόμαστε την ελληνική Δικαιοσύνη και το επίπεδο της απονομής της και τους δικαστικούς λειτουργούς - στην συντριπτική της πλειονότητα. Δεν υπάρχει κατηγορία που να μην υπάρχουν και εξαιρέσεις που ελέγχονται και θεσμικά».

Μάλιστα, προκειμένου να μην αφήσει καμία αμφιβολία για τη θέση του πρόσθεσε ότι ναι μεν σέβεται το ατομικό δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του, ωστόσο, ξεκαθάρισε πως όταν οι καταγγελίες δεν αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τότε συνιστούν απλές δηλώσεις.

«Όσα είπε ο κ. Πολάκης δεν συνδέονται με συγκεκριμένα πρόσωπα. Μου θυμίζει το δάσκαλό μου στη Νομική που έλεγε ότι η περιύβριση έχει σημασία όταν αντανακλά σε συγκεκριμένα πρόσωπα άρα να αποτελεί δυσφήμιση ή περιύβριση αλλιώς αποτελεί μία δήλωση δίχως νόημα ή είναι μία θεσμική κριτική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM