Πλεύρης: Το 86% των νεκρών χθες ήταν ανεμβολίαστοι

Πλεύρης: Το 86% των χθεσινών νεκρών ήταν ανεμβολίαστοι Facebook Twitter
Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi
0

Στην υψηλή νοσηρότητα της μετάλλαξης Δέλτα που ήταν σε έξαρση προ 10ημέρου απέδωσε τον υψηλό αριθμό θανάτων από κορωνοϊό τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Open. 
 


Ερωτηθείς για τους 115 νεκρούς της προηγούμενης ημέρας, ο κ. Πλεύρης τόνισε πως από αυτούς τους θανάτους, οι 61 άνθρωποι ήταν άνω των 80 χρόνων και οι 40 άνω των 60, «ήταν σε ηλικίες πιο ευάλωτες». 

Όπως είπε, το 86% από τους ανθρώπους που κατέληξαν χθες, ήταν ανεμβολίαστοι ή εμβολιασμένοι από την πρώτη δόση

Επίσης 10 άτομα, μεγάλης ηλικίας, είχαν κάνει την δεύτερη δόση τον περασμένο Μάρτιο και είχαν συμπληρώσει 7μηνο χωρίς την τρίτη δόση. 


«Οι θάνατοι είναι συνέπεια του σκληρού κύματος που είχαμε» διευκρίνισε ο κ. Πλεύρης, εξηγώντας πως «ενώ πριν από 10 ημέρες στο ΕΣΥ είχαμε 50% Όμικρον και 50% Δέλτα που σημαίνει πως η βαριά νόσηση της Δέλτα παρήγαγε και τους σκληρούς δείκτες, τώρα συμβαίνει αυτό που συμβαίνει και στην κοινότητα, πλέον είμαστε στο 80-20 και 90-10 και μέσα στις νοσηλείες, κάτι που μας κάνει να έχουμε ένα χαμηλό παράθυρο αισιοδοξίας πως, επειδή η Όμικρον δείχνει λιγότερη νοσηρότητα, θα υπάρξει και αποκλιμάκωση στους σκληρούς δείκτες των διασωληνώσεων και των θανάτων»

Αναφερόμενος στα προβλήματα που προκλήθηκαν από το σφοδρό κύμα χιονόπτωσης, τόνισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε στα νοσοκομεία που βρίσκονται στα βόρεια προάστια. Τα νοσοκομεία που εφημέρευαν, πλην του Σωτηρία, δεν αντιμετωπίστηκαν προβλήματα. Το Παίδων Πεντέλης είχε από τα σοβαρότερα προβλήματα, αλλά ήταν εκτός εφημερίας και λειτούργησαν οι γεννήτριες. 
 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ