Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, επιβεβαίωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετακινήθηκε με στρατιωτικό ελικόπτερο την Κυριακή, απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

 

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που καλούσε τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν μετέβη με στρατιωτικό ελικόπτερο σε Πάρο- Αντίπαρο, για ταξίδι αναψυχής, όπως και από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο.

 

Ο κ. Πέτσας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξίδεψε στην Πάρο με πτήση της γραμμής, το Σάββατο, ενώ την επόμενη ημέρα μετακινήθηκε από την Αντίπαρο προς την Επίδαυρο με στρατιωτικό ελικόπτερο «προκειμένου να παραστεί στην παράσταση "Πέρσες" του Αισχύλου, ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός που μεταδόθηκε με livestreaming σε όλο τον κόσμο».

 

«Στον πρωθυπουργό διατίθενται από την πολιτεία τα μέσα που χρειάζονται για να επιτελεί τα καθήκοντά του και να μετακινείται όπου χρειάζεται. Η χρήση των μέσων αυτών κρίνει και την εκπροσώπηση του θεσμού και τον τρόπο με τον οποίο τα χρησιμοποιεί κάθε φορά ο ένοικος του Μεγάρου Μαξίμου με βάση την ψήφο των πολιτών», δήλωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

Τέλος, σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το εν λόγω ζήτημα, ο κ. Πέτσας σχολίασε: «Θα περίμενε κανείς περισσότερη ειλικρίνεια και λιγότερη υποκρισία. Είναι άλλο πράγμα να χρησιμοποιεί ο πρωθυπουργός για τα καθήκοντα του τα μέσα που του διατίθενται και άλλο για ιδιωτικές του επισκέψεις. Επομένως, θα μπορεί κανείς να κρίνει με βάση το παρελθόν ποιος το χρησιμοποιούσε για ιδιωτικές επισκέψεις και ποιος το χρησιμοποιεί για να ασκεί τα καθήκοντά του».

 

Δείτε την απάντηση του Στέλιου Πέτσα στο 15:00 του βίντεο

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr