Ο Πέτσας επιρρίπτει ευθύνες: «Απογοητευτική η εικόνα από φρεάτια που δεν είχαν καθαριστεί στην Αττική»

Πέτσας Facebook Twitter
Πηγή: Eurokinissi.
0

Για «απογοητευτική εικόνα από φρεάτια που δεν είχαν καθαριστεί» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών όσον αφορά ορισμένες περιοχές της Αττικής που πλημμύρισαν από τη χθεσινή κακοκαιρία

«Πραγματικά, απογοητευτική η εικόνα από φρεάτια που δεν είχαν καθαριστεί και προκάλεσαν αυτά τα προβλήματα σε πολλές περιοχές όπως η Αττική» είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Στέλιος Πέτσας. 

Τόνισε ότι «στις περιπτώσεις όπως αυτή που βιώσαμε υπάρχουν πολλά σημεία σε Αττική και Ελλάδα που θέλουν προσοχή. Πρώτο μέλημα είναι να ενημερώνουμε τους πολίτες. Το δεύτερο είναι ότι αυτά τα μέρη θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουν να είναι επικίνδυνα. Φυσικά, να γίνουν όλοι οι καθαρισμοί σε επίπεδο δημοτικών αρχών, όμως από την άλλη περιπτώσεις όπως του Μαρκόπουλου χρειάζονται πολύ ευρύτερα έργα».

Όπως ανέφερε χρειάζονται «αντιπλημμυρικά έργα διαχείρισης ομβρίων υδάτων σε περιοχές όπως το Περιστέρι ο Κολωνός και το Μαρκόπουλο μετά από μια υπερδεκαετή κρίση. Από την άλλη, η εικόνα στο Φάληρο ή στην εκβολή του Κηφισού ήταν απογοητευτική εχθές και αυτό που πρέπει να γίνει είναι να τελειώσουν γρήγορα τα έργα εκεί για να μην ξανασυμβεί».

Όσον αφορά τη διαχείριση των ρεμάτων ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «η αρμοδιότητα εδώ έχει περάσει στις περιφέρειες και όχι στους δήμους και επομένως υπάρχει ένα ξεκάθαρο ζήτημα συνεργασίας δασαρχείου και περιφερειών για να πάψουμε να έχουμε τέτοια προβλήματα [...] Από ένα δάσος μέχρι την εκβολή του Κηφισού πρέπει να υπάρχει πολύ καθορισμένη σχέση ανάμεσα στο δασαρχείο και την περιφέρεια για να ξέρουμε τι κάνουμε».

Σχετικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας ως προληπτικό μέτρο σημείωσε ότι «η απόφαση να κλείσει η εθνική οδός στην κάθοδο του Κηφισού ή η παραλιακή ελήφθη λόγω της προειδοποίησης της ΕΜΥ για έντονα φαινόμενα τη νύχτα στην Αττική και άλλες περιοχές. Ευτυχώς δεν είχαμε την ένταση των φαινομένων που αναμένονταν αλλά είναι καλύτερο το προλαμβάνειν από το θεραπεύειν». 

Στο μεταξύ, αναφερόμενος στο «χτύπημα» της κακοκαιρίας σε Κέρκυρα και Ιθάκη ο υπουργός είπε ότι «κινδύνεψαν πραγματικά» σημειώνοντας ότι «θέλω να πω ένα ευχαριστώ στην Πολιτική Προστασία που την άμεση ενημέρωση που είχαν από το δήμαρχο μπόρεσαν και τη μετέτρεψαν σε ένα επιχειρησιακό σχέδιο που απεγκλώβισε πολίτες και δεν είχαμε κάποια δυσάρεστη εξέλιξη».

Παράλληλα, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι «ο κίνδυνος δεν έχει περάσει» καθώς «αναμένονται ισχυρά φαινόμενα στη Χαλκιδική στη Σάμο και στην Ικαρία και πραγματικά εφιστώ την προσοχή στους κατοίκους των περιοχών αυτών».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM