Πέτσας: Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο- Περιορισμοί μόνο σε διασκέδαση

Πέτσας: Δεν συζητάμε απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στο λιανεμπόριο- Περιορισμοί μόνο σε διασκέδαση Facebook Twitter
0

Κατηγορηματικός πως προς το παρόν δεν έχει τεθεί στο «τραπέζι» η συζήτηση για απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στα καταστήματα του λιανεμπορίου εμφανίστηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

«Οι εμβολιασμένοι θα δουν σιγά - σιγά όλους τους περιορισμούς που είχαν να αίρονται είτε αφορά στη μετακίνηση είτε στη διασκέδασή τους» ανέφερε, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά στο λιανεμπόριο, «ακόμα και με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού, η χρήση των υγειονομικών πρωτοκόλλων και της μάσκας, μας προφύλαξε από διασπορά το προηγούμενο χρονικό διάστημα». Επομένως, όπως τόνισε «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το λιανεμπόριο, όσο κυρίως για τη μετακίνηση και την ψυχαγωγία. Εκεί, σαφέστατα θα έχουμε μεγαλύτερη ευκολία μετακινήσεων για τους εμβολιασμένους σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, οι οποίοι ενδεχομένως θα πρέπει να μείνουν εκτός ιδίως από εσωτερικούς χώρους όσο πηγαίνουμε προς το φθινόπωρο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για μία φορά στάθηκε στη σημασία του εμβολίου έναντι της covid-19 λέγοντας πως μας σώζει. «Από το να νοσήσουμε βαριά. Από το να πάμε στη ΜΕΘ. Προφυλάσσει τους γύρω μας. Δίνει τη δυνατότητα στην οικονομία να έχει μία δυναμική επανεκκίνηση» σημείωσε.

Όπως εξήγησε, εκεί που η οικονομία εξαρτάται από την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα στα κέντρα διασκέδασης, τα καφέ, τα εστιατόρια, τα θέατρα και τους κινηματογράφους είναι σαφής η διάκριση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ αυτών που έχουν εμβολιαστεί και αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί. «Οι μεικτοί χώροι έδειξαν ότι δημιουργούν πρόβλημα διασποράς», τόνισε.

Ερωτηθείς για το χρονοδιάγραμμα της άρσης των περιορισμών στη Μύκονο, απάντησε πως αυτό θα γίνει τη Δευτέρα, όπως ήταν προγραμματισμένο, διευκρινίζοντας πως τα μέτρα που επιβλήθηκαν στο νησί είχαν να κάνουν με τη διασκέδαση. Τα όποια μέτρα λαμβάνονται εγκαίρως από την κυβέρνηση, για να προστατέψει τους κατοίκους της αλλά και τους τουρίστες, δήλωσε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM