ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης

Πέθανε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Πέθανε σε ηλικία 73 ετών ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης

Τα τελευταία χρόνια έδινε μάχη με τον καρκίνο, ενώ τη θλιβερή είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή η δικηγόρος και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Έρση Φωτοπούλου, με ανάρτηση στα social media. 

Ο Τάσος Κουράκης αρχικά δραστηριοποιήθηκε στο ΚΚΕ και από το 1990 στον Συνασπισμό και στη συνέχεια στο ΣΥΡΙΖΑ. Το 2007, 2009, 2012 και στις διπλές εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Τον Ιανουάριο του 2015 ανέλαβε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, αρμόδιος για θέματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και ειδικής εκπαίδευσης. Είχε διατελέσει Α’ αντιπρόεδρος της Βουλής. 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1948. Ήταν πτυχιούχος και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου υπήρξε αναπληρωτής καθηγητής, στο εργαστήριο γενετικής. Επί σειρά ετών υπήρξε πρόεδρος και μέλος νοσοκομειακών επιτροπών, μέλος του ΔΣ και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. 

ΣΥΡΙΖΑ: Σπάνιος δημοκρατικός άνθρωπος 

Ο Τάκης Κουράκης υπήρξε ένας σπάνιος δημοκρατικός άνθρωπος προσηλωμένος στις αρχές των ατομικών ελευθεριών και της δημοκρατίας, επισημαίνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του. 

«Φιλέρευνος και, παράλληλα, εξαιρετικά αγαπητός δάσκαλος, άφησε με την πλατιά καλλιέργειά του το δικό του στίγμα στην ιατρική επιστήμη στην Ελλάδα, διαγράφοντας μια ξεχωριστή πορεία στον τομέα της γενετικής», αναφέρει ακόμη. 

«Θα τον θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια και τη συνέπειά του, αλλά και για τους αγώνες και τις αγωνίες του για έναν καλύτερο κόσμο», αναφέρει ακόμη ο ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας συλλυπητήρια στη σύζυγο και τους τρεις γιους του εκλιπόντα. 
 

Πολιτική
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ