Παυλόπουλος: Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί και πρέπει να αυξηθούν

Παυλόπουλος: Οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα δεν είναι πολλοί και πρέπει να αυξηθούν Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
8

«Μεγάλο λάθος» χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας την άποψη ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι πολλοί, λέγοντας μάλιστα στη συνάντηση του με τον αρμόδιο υπουργό Χρ. Βερναδάκης ότι πρέπει να αυξηθούν,-άποψη με την οποία συμφώνησε και ο υπουργός.

Όπως είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το πρόβλημα δεν είναι ο αριθμός, αλλά το ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν είχαν μπει στη σωστή θέση και δεν είχαν λειτουργήσει οι μετατάξεις, με συνέπεια σε άλλη υπηρεσία να υπάρχουν πολλοί υπάλληλοι και σε άλλη καθόλου.

Ο κ Παυλόπουλος ζήτησε από τον υπουργό να κινηθεί η μεταρρύθμιση προς αυτή την κατεύθυνση και να αξιολογηθεί σωστά το προσωπικό ενώ ο κ. Βερναδάκης τόνισε ότι το δημόσιο δεν δέχεται επιπλέον μειώσεις, καθώς υπάρχει υποστελέχωση σε δραματικό επίπεδο.

Μάλιστα σημείωσε ότι «θα χρειαστούμε κόσμο» και πως υπάρχει στο δημόσιο δυναμικό πολύ καλού επιπέδου. Όπως είπε ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης είναι όλη η πολιτική να υιοθετηθεί από τη μεγάλη πλειοψηφία όσων δουλεύουν στο δημόσιο τομέα.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η διεθνής κοινότητα δεν μπορεί να αδιαφορεί απέναντι σε αυταρχικά καθεστώτα»

«Συνεχίζουμε με την ίδια συνταγή που έχει αποδώσει» - Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το 2026 η κυβέρνηση θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση που ακολουθεί τα τελευταία 6,5 χρόνια
THE LIFO TEAM
ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΕΤΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μέτρα για αγρότες: Αυτές είναι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις - Ρεύμα στα 8,5 λεπτά και app για επιστροφή ΕΦΚ

Όπως ανέφεραν στην εξειδίκευση των μέτρων, 16 από τα 27 αιτήματα των αγροτών έχουν επιλυθεί ή αντιμετωπίζονται θετικά, 4 είναι υπό επεξεργασία και 7 είναι εκτός δημοσιονομικού πλαισίου
THE LIFO TEAM