ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Παυλόπουλος: Η ευγενής άμιλλα είναι βασική συνιστώσα της Δημοκρατίας

Παυλόπουλος: Η ευγενής άμιλλα είναι βασική συνιστώσα της Δημοκρατίας Facebook Twitter
EUROKINISSI
2

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κήρυξε την έναρξη των εργασιών της 58ης Διεθνούς Συνόδου για Νέους Μετέχοντες, την οποία οργανώνει η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία.

Ο Πρόεδρος υπογράμμισε ότι στόχος της Συνόδου είναι η προαγωγή και διάδοση των θεμελιωδών αρχών του Ολυμπιακού Κινήματος, όπως αυτές προκύπτουν από τη διαχρονική λάμψη του Ολυμπιακού Πνεύματος.

«Ιδίως δε των αρχών της ευγενούς άμιλλας στο πλαίσιο του "ευ αγωνίζεσθαι" -άρα της Αριστείας- οι οποίες λειτουργούν ως βασικές συνιστώσες της Δημοκρατίας και της Ειρήνης. Εύκολα αντιλαμβάνεται καθένας την σημασία της Δημοκρατίας και της Ειρήνης στους σημερινούς δύσκολους και ταραγμένους καιρούς. Και όχι μόνον για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη και τον Πλανήτη στο σύνολό του», τόνισε σε χαιρετισμό του κατά την τελετή έναρξης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Απευθυνόμενος στις νέες και στους νέους που μετέχουν στην 58η Διεθνή Σύνοδο για Νέους Μετέχοντες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, τους παρότρυνε να ζήσουν στη χώρα μας, «αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία μύησης σε αρχές και αξίες που παραμένουν κλασικές και αναλλοίωτες» και να τις μεταφέρουν στις πατρίδες τους, «ως συμβολικοί λαμπαδηδρόμοι του ανέσπερου Ολυμπιακού Φωτός».

Πολιτική
2

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Μπορεί ο Πάκης να μην συμμετείχε στο πραξικόπημα του 2015, αλλά για το ξεπούλημα της Μακεδονίας φέρει ευθύνη, όση φέρουν και οι πρωτεργάτες αυτής της εθνικής τραγωδίας.
Είσαι υπουργός. Με την έγκριση σου γίνονται 865000 προσλήψεις στο δημόσιο τομέα (2004-2009), το 60% των οποίων με διαδικασίες που δεν επιβλέπονταν από το ΑΣΕΠ. Κατόπιν γίνεσαι ΠτΔ και δηλώνεις υπέρ των "αρχών της ευγενούς άμιλλας". Σατανικό.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ