Paul Mason σε Γερμανό υπουργό: Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η Γερμανία κατέστρεψε τη δημοκρατία δυο φορές

Paul Mason σε Γερμανό υπουργό: Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η Γερμανία κατέστρεψε τη δημοκρατία δυο φορές Facebook Twitter
14

Συνέντευξη από τον αν. υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Steffen Kampeter πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4 Paul Mason ο οποίος με τις διεισδυτικές ερωτήσεις του κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Γερμανό αξιωματούχο. Ο κ. Κάμπετερ αναφέρθηκε στο μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι αποδείχτηκε σωστό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για να λάβει το σχόλιο του δημοσιογράφου ο οποίος είπε ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν που κατέστρεψε το ¼ της ελληνικής παραγωγής.

Ο Γερμανός υπουργός αντέτεινε ότι δεν φταίει το πρόγραμμα αλλά η κρίση που ξεκίνησε χρόνια πριν την έναρξη του μνημονίου.

Επίσης ο Μέισον δεν ξεχνά και την κριτική του Μανόλη Γλέζου λέγοντας: "Είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη. Δέχεστε ότι μιλάει σαν εκπρόσωπος της ηθικής;",

Ο  Kampeter απάντησε ότι "εκπρόσωπος της ηθικής είναι ο νόμος. Αν πάρεις χρήματα από τους Γερμανούς και τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και τους Γάλλους φορολογούμενους, έχεις ηθική υποχρέωση να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου".

Ο  Mason επέμεινε κάνοντας ένα σκληρό για τη γερμανική ψυχολογία σχόλιο: "Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η χώρα σας κατέστρεψε τη δημοκρατία δύο φορές μέσα σε μία γενιά".

"Δεν έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ δύο κρατών αλλά για μια ευρωπαϊκή απόφαση που τη συζητάμε συνολικά. Θα πρότεινα σε όλους. Σας παρακαλώ να ηρεμήσετε. Αν βρεθεί κοινό έδαφος, η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει τις ελληνικές αρχές", κατέληξε ο Steffen Kampeter.

Ο οικονομικός αναλυτής ετοιμάζει  ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο "Ελλάδα: Τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση". 

14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM