Συνέντευξη από τον αν. υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Steffen Kampeter πήρε ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4 Paul Mason ο οποίος με τις διεισδυτικές ερωτήσεις του κατάφερε να φέρει σε δύσκολη θέση τον Γερμανό αξιωματούχο. Ο κ. Κάμπετερ αναφέρθηκε στο μνημόνιο υποστηρίζοντας ότι αποδείχτηκε σωστό για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας για να λάβει το σχόλιο του δημοσιογράφου ο οποίος είπε ότι το πρόγραμμα αυτό ήταν που κατέστρεψε το ¼ της ελληνικής παραγωγής.

 

Ο Γερμανός υπουργός αντέτεινε ότι δεν φταίει το πρόγραμμα αλλά η κρίση που ξεκίνησε χρόνια πριν την έναρξη του μνημονίου.

 

Επίσης ο Μέισον δεν ξεχνά και την κριτική του Μανόλη Γλέζου λέγοντας: "Είναι ο άνθρωπος που κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη. Δέχεστε ότι μιλάει σαν εκπρόσωπος της ηθικής;",

 

Ο  Kampeter απάντησε ότι "εκπρόσωπος της ηθικής είναι ο νόμος. Αν πάρεις χρήματα από τους Γερμανούς και τους Ισπανούς, τους Ιταλούς και τους Γάλλους φορολογούμενους, έχεις ηθική υποχρέωση να εκπληρώσεις τις υποσχέσεις σου".

 

Ο  Mason επέμεινε κάνοντας ένα σκληρό για τη γερμανική ψυχολογία σχόλιο: "Οι άνθρωποι της γενιάς του Γλέζου λένε ότι η χώρα σας κατέστρεψε τη δημοκρατία δύο φορές μέσα σε μία γενιά".

 

"Δεν έχουμε να κάνουμε με μια διαμάχη μεταξύ δύο κρατών αλλά για μια ευρωπαϊκή απόφαση που τη συζητάμε συνολικά. Θα πρότεινα σε όλους. Σας παρακαλώ να ηρεμήσετε. Αν βρεθεί κοινό έδαφος, η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει και να στηρίξει τις ελληνικές αρχές", κατέληξε ο Steffen Kampeter.

 

 

Ο οικονομικός αναλυτής ετοιμάζει  ντοκιμαντέρ για την ελληνική κρίση και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με τίτλο "Ελλάδα: Τα όνειρα παίρνουν εκδίκηση". 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr