ΠΑΣΟΚ για Αλέξη Γεωργούλη: Η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα

ΠΑΣΟΚ για Αλέξη Γεωργούλη: Η υπόθεση αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα Facebook Twitter
Φωτ.: EUROKINISSI
0

Το 2020 έγινε η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη και η υπόθεση αφορά «σοβαρά ποινικά αδικήματα», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην πρώτη αντίδραση για το ζήτημα. 

Νωρίτερα σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε πως ο Αλέξης Γεωργούλης τέθηκε εκτός κόμματος. Ο ίδιος ανέφερε πως υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και την ευρωομάδα του κόμματος. 

Οι βελγικές αρχές έστειλαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αίτημα άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή, κάτι που ανακοίνωσε η Ρομπέρτα Μέτσολα. Το αίτημα παραπέμφθηκε στην επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής. Λίγο αργότερα, η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωση κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να δώσει απαντήσεις για την υπόθεση, μεταξύ άλλων γνωστοποιώντας τι αφορά η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, όπως και αν ο ευρωβουλευτής παραιτήθηκε ή αποπέμφθηκε.

ΠΑΣΟΚ για Αλέξη Γεωργούλη: Η καταγγελία έγινε το 2020

«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ., Αλέξη Γεωργούλη, αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται πρωτίστως από τον ελεγχόμενο από τη δικαιοσύνη. Κανείς άλλος δεν έχει δώσει πολιτικές προεκτάσεις παρά μόνο ο ίδιος», επεσήμανε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ανακοίνωση που εξέδωσε. 

«Το αίτημα άρσης της ασυλίας του κ. Γεωργούλη είναι προϊόν έρευνας των βελγικών αρχών έπειτα από καταγγελία, που έγινε το 2020», σημείωσε ακόμη η Χαριλάου Τρικούπη. 

«Ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να διαρρέουν ονόματα» 

Παράλληλα, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πως διαρρέουν ονόματα, «μη σεβόμενοι την ποινική διαδικασία». Το κόμμα τόνισε πως πρέπει να δείξουν όλοι την ίδια «διακριτικότητα και σοβαρότητα», με τις οποίες το θύμα χειρίζεται την υπόθεση εδώ και τόσο καιρό. 

«Οι διαδικασίες που ακολουθούν οι βελγικές αρχές, εναπόκεινται στη δική τους αρμοδιότητα και δεν “υπαγορεύονται” από τρίτους, όπως υπονοούν κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές. Υπάρχει όμως πράγματι μια πολιτική διάσταση, που επισημαίνουμε: Είναι ντροπή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που κατά τ' άλλα δηλώνουν υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να διαρρέουν ονόματα μη σεβόμενοι την ποινική προδικασία», αναφέρει συγκεκριμένα το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. 

«Ακόμη και σε αυτό το τραγικό γεγονός, υπέρτερη αξία έχει το μικροκομματικό τους συμφέρον. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους η ίδια διακριτικότητα και σοβαρότητα, με τις οποίες το θύμα εδώ και τόσο καιρό χειρίζεται την υπόθεση τηρώντας απαρέγκλιτα τη μυστικότητα της διαδικασίας», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση. 


«Πιέσεις» στον Αλέξη Γεωργούλη για να παραιτηθεί  

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως τι αφορά η καταγγελία που έχει γίνει σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη. 

Η καταγγελία φέρεται να έχει γίνει την περίοδο 2020-21 και να αφορά παρενόχληση, αναφέρουν πληροφορίες της ΕΡΤ. Από την άλλη, ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ κάνει λόγο για περιστατικό που αφορά ξυλοδαρμό. 

Ο Αλέξης Γεωργούλης φέρεται να μίλησε στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για κάποιας μορφής παρενόχληση. Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση, ο ηθοποιός δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να παραιτηθεί, ενώ ο ίδιος επέμενε ότι δεν ίσχυε το περιεχόμενο της καταγγελίας. 

Η καταγγέλλουσα φέρεται να εργάζεται στην Κομισιόν και στο παρελθόν να ήταν υπάλληλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ενώ είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες. 

Πλέον, το αίτημα για την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη θα εξεταστεί από την επιτροπή Νομικών Υποθέσεων της Ευρωβουλής και στη συνέχεια η απόφαση θα πάει στην Ολομέλεια. Απομένει να φανεί αν η διαδικασία θα διαρκέσει 2-3 μήνες όπως συνήθως, ή αν θα επισπευστεί. 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό να ιδρώσουμε όλοι μαζί τη φανέλα»

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, η οποία διήρκεσε πάνω από έξι ώρες - Στο κλείσιμό του, ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα ενότητας και συνέχειας του κυβερνητικού έργου, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη συλλογικής προσπάθειας και προετοιμασίας για τις επόμενες πολιτικές μάχες
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΒΟΥΛΗ

Πολιτική / Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Βουλή: Η οικονομική δραστηριότητα που δεν σέβεται το περιβάλλον, είναι «οικο-ανομία»

Έδωσε ομιλία ύστερα από 27 χρόνια - Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Αθήνα
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟ ΧΙΛΙΟΣΤΟ

Πολιτική / Τσακαλώτος: «Λάθος που δεν ψηφίσαμε ΠτΔ και έπεσε η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου»

Το νέο ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό» του ΣΚΑΪ αποκάλυψε άγνωστα παρασκήνια και τις κρίσιμες αποφάσεις που σημάδεψαν την πορεία της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, αναδεικνύοντας τα λάθη, τις παραλείψεις και τις καθοριστικές επιλογές μέσα από τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
THE LIFO TEAM