Παρέμβαση του Άρειου Πάγου για τις παρακολουθήσεις που καταγγέλλει το «Documento»

Παρέμβαση Άρειου Πάγου για τις παρακολουθήσεις που καταγγέλλει το «Documento» Facebook Twitter
0

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Documento για τις παρακολουθήσεις.

Ο Άρειος Πάγος έδωσε ήδη παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για το δημοσίευμα της εφημερίδας, στο οποίο εμφανίζεται σειρά ονομάτων, μεταξύ των οποίων και υπουργοί, δημοσιογράφοι και λοιποί παράγοντες του δημοσίου βίου, να έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση οι τηλεφωνικές τους επικοινωνίες.

Συγκεκριμένα στο εν λόγω δημοσίευμα γίνεται λόγος για παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, όπως ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, αλλά και δημοσιογράφων και καλλιτεχνών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επισήμανε ότι, όταν διατυπώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί, δύο βασικά ερωτήματα που τίθενται είναι ποιος τους λέει και ποιος είναι ο σκοπός του.

«Είναι αδιανόητο και επικίνδυνο να υπονοείται ότι ο Πρωθυπουργός παρακολουθούσε τον Υπουργό Εξωτερικών. Η χώρα λαμβάνει συνεχώς μέτρα για την ασφάλεια των επικοινωνιών του Υπουργού Εξωτερικών και των μελών του ΚΥΣΕΑ, καθώς πολλοί εντός και εκτός Ελλάδας θα ήθελαν να ακούνε τις συνομιλίες τους» επισήμαναν «κύκλοι» του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, με αφορμή το δημοσίευμα.

Ο κ. Ντογίακος παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να καλέσει άμεσα σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας και δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και να προσκομίσει όσα στοιχεία διαθέτει, ενώ παράλληλα να κληθούν και να εξεταστούν και τυχόν άλλα πρόσωπα τα οποία θα προτείνει, προσκομίζοντας όσα στοιχεία διαθέτουν για την εν λόγω υπόθεση προς απόδειξη των όσων αναφέρονται στο σημερινό δημοσίευμα της εν λόγω εφημερίδας.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Πολιτική / Τέμπη: Να παραπεμφθεί απευθείας στο δικαστικό συμβούλιο ζητά ο Τριαντόπουλος – «Ολα στο φως»

Η προανακριτική επιτροπή διερευνά ενδεχόμενη παράβαση καθήκοντος από τον Χρήστο Τριαντόπουλο κατά την περίοδο 3 Φεβρουαρίου – 6 Μαρτίου 2023, όσον αφορά τις παρεμβάσεις που έγιναν στον χώρο του δυστυχήματος
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για φορολοφικές δηλώσεις: Όσο νωρίτερα υποβληθούν, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι φορολογούμενοι

Πολιτική / Μαρινάκης για φορολογικές δηλώσεις: Όσο νωρίτερα υποβληθούν, τόσο περισσότερο ωφελούνται οι φορολογούμενοι

Ένας από τους ξεκάθαρους στόχους αυτής της ρύθμισης είναι η επιβράβευση των συνεπών φορολογούμενων, που αποπληρώνουν χωρίς καθυστέρηση τις υποχρεώσεις τους και έτσι διευκολύνεται ο προγραμματισμός τόσο των ιδίων όσο και του Κράτους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
LIFO NEWSROOM
Ο Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων: Οι πολίτες θα δουν σύντομα το όφελος από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

Πολιτική / Ο Μητσοτάκης για μειώσεις φόρων: Οι πολίτες θα δουν σύντομα το όφελος από την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής

«θα κριθούμε σε 2,5 χρόνια από την αύξηση των ονομαστικών μισθών και τη μείωση των φόρων» υποστήριξε ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του από το υπουργείο Οικονομικών
LIFO NEWSROOM