Παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, ζήτησε ο Π. Καμμένος

Παρέμβαση των ΗΠΑ προς το ΔΝΤ, ζήτησε ο Π. Καμμένος Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
3


Την παρέμβαση των ΗΠΑ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο "για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί η λύση στις διαδικασίες των συνομιλιών", ζήτησε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Πάνος Καμμένος από την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ κατά τη μεταξύ τους συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. "Οι διαδικασίες των συνομιλιών πάνε αρκετά καλά, όπως με ενημέρωσε ο πρωθυπουργός", ανέφερε σχετικά.

Παράλληλα ενημέρωσε την Αμερικανίδα αξιωματούχο για τις τελευταίες εξελίξεις στις συνομιλίες του πρωθυπουργού με την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Ο κ. Καμμένος σχολίασε ότι "οι ΗΠΑ, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή των διαπραγματεύσεων, θα βοηθήσουν για μια ακόμα φορά" εκτιμώντας ότι θα "έχουμε γρήγορα ευχάριστες εξελίξεις» αν ληφθεί υπόψιν ότι "πλέον η Συμμαχία αντιλαμβάνεται ότι το θέμα του ISIS διευρύνεται και ότι απαιτείται η σταθεροποίηση της Ελλάδας με οποιοδήποτε μέσο".

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε κοινή δράση μαζί με το ΝΑΤΟ και με τις χώρες οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Στη συνάντηση "διευκρινίστηκε το θέμα της στρατιωτικής βοήθειας των ΗΠΑ προς την Ελλάδα σε σχέση με τα υφιστάμενα μέσα, αλλά και με τα μέσα τα οποία χρειάζεται η Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσει το ρόλο της στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, για τη συνεργασία με το Ισραήλ, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Αίγυπτο, αλλά και τις moderate χώρες της Μέσης Ανατολής".

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα της Ρωσίας ο κ. Καμμένος αφού ανέφερε ότι συζητήθηκε, επανέλαβε τη θέση της χώρας "να προχωρήσει ο διάλογος που υπάρχει σε μία συμφωνία προς όφελος όλων". "Στα ενεργειακά θέματα , πρόσθεσε, υπάρχει ενδιαφέρον από την πλευρά των ΗΠΑ, το οποίο θα είναι και μία πολύ σοβαρή προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας".

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό για το οποίο ο κ. Καμμένος επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης, ότι αποτελεί προϋπόθεση η απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από την περιοχή.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας διευκρίνισε ότι στη συνάντηση "δεν τέθηκε θέμα εσωτερικής τρομοκρατίας. Οι ΗΠΑ γνωρίζουν ότι το θέμα της εσωτερικής τρομοκρατίας αντιμετωπίζεται επιτυχώς στην Ελλάδα και με κοινή δράση. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα", κατέληξε.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Η περήφανη διαπραγμάτευση ΣΑΝΕΛ. Ο τσίπρας ο πρωθυπουργός εθνικής σωτηρίας παίρνει τηλέφωνο τον υπουργό οικονομικών των ΗΠΑ Jacob Lew παρακαλώντας να τον βοηθήσει με το ΔΝΤ. Ο ίδιος τον γειώνει προτρέποντάς τον να κλείσει άμεσα την διαπραγμάτευση*. Το ΔΝΤ βέβαια έχει σκληρούς μηχανισμούς αξιολόγησης και διαπραγμάτευσης . Ρωτώ όλους του Ψεκασμένους ψηφοφόρους των ΣΑΝΕΛ αυτή είναι η "σκληρή" διαπραγμάτευση του περήφανου λαού, του ουάου;Που μας τα είχατε ζαλίσει με τον μπαρουφάκη που τάπωσε τον ντάισελμπλουμ; Πείτε μου σας παρακαλώ πως όλα είναι υπο έλεγχο. Πώς δεν γελάει όλος ο κόσμος με αυτήν την κυβέρνηση;*http://www.protothema.gr/politics/article/478369/tilefoniki-epikoinonia-tsipra-liou/
Α, καλά! Αυτός δεν το βάζει κάτω. Κάθε τρεις και λίγο ζητά την παρέμβαση των Η.Π.Α.θυμάστε πριν μερικά χρόνια που ο Σημίτης είπε ευχαριστώ στις Η.Π.Α. για την παρέμβαση τους στο θέμα των ΙΜΙΩΝ και τον έκραξαν οι πάντες;