Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Κώστας Τσιάρας για την ευλογιά αιγοπροβάτων

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Κώστας Τσιάρας για την ευλογιά αιγοπροβάτων Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Κωνσταντίνο Τζαβέλλα, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, παραδίδοντας φάκελο με στοιχεία σχετικά με την ευλογιά των αιγοπροβάτων και την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υλικό που διαβίβασε περιλαμβάνονται αναφορές για περιπτώσεις πλημμελούς εφαρμογής των μέτρων που έχουν τεθεί σε ισχύ, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η αποτελεσματική αντιμετώπιση και εκρίζωση της νόσου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επισημάνθηκε ότι πρακτικές όπως η μη δήλωση νεκρών ζώων, οι παράνομες μετακινήσεις κοπαδιών και η χρήση μη εγκεκριμένων εμβολίων δυσχεραίνουν σοβαρά τον έλεγχο της ευλογιάς και υπονομεύουν τη βιοασφάλεια των εκτροφών.

Στο διαβιβαστικό του προς τη Δικαιοσύνη, ο κ. Τσιάρας επικαλείται το άρθρο 285 του Ποινικού Κώδικα και ζητά τη διερεύνηση πιθανών παραβάσεων. Υπογραμμίζει επίσης ότι, σύμφωνα με τον ΕΟΦ, δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για την ευλογιά των αιγοπροβάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση — τα σκευάσματα που κυκλοφορούν προέρχονται από τρίτες χώρες και ενδέχεται να περιέχουν ζωντανό ιό, δημιουργώντας σύγχυση ανάμεσα σε εμβολιασμένα και νοσούντα ζώα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε μαζική θανάτωση κοπαδιών.

Ο υπουργός τόνισε ότι οι παραβατικές πρακτικές και οι ανεύθυνες δηλώσεις όχι μόνο πλήττουν τους κτηνοτρόφους, αλλά και έναν ολόκληρο τομέα στρατηγικής σημασίας για την ελληνική οικονομία, καθώς προϊόντα από ζώνες εμβολιασμού –όπως η φέτα– δεν μπορούν να εξαχθούν εκτός αυτών των περιοχών, σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό Κανονισμό 361.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM