ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Παρέδωσε την έδρα του ο Σπύρος Πνευματικός

Παρέδωσε την έδρα του ο Σπύρος Πνευματικός Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Τη βουλευτική έδρα του στην Εύβοια στη Νέα Δημοκρατία παραδίδει ο Σπύρος Πνευματικός.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σπύρος Πνευματικός με ανάρτησή του ευχαρίστησε όσους τον ψήφισαν, ωστόσο τόνισε ότι θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα «μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή».

«Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος και ευγνώμων για την ψήφο και τη στήριξη των πολιτών της Εύβοιας. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας στην πρώτη εκλογική αναμέτρηση και η άνοδος της εμπιστοσύνης των συμπολιτών της σπουδαίας αυτής περιφέρειας στην δεύτερη κάλπη στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη δικαιώνουν τον αγώνα για μια καλύτερη Ελλάδα, στον οποίο συμμετείχα τα προηγούμενα χρόνια. Παρά ταύτα, μετά τον θόρυβο και την ανησυχία που προξένησε σε συναθρώπους μου μια διαστρεβλωμένη ερμηνεία της επιστημονικής και ιατρικής μου υπόστασης με αφορμή μιαν ατυχή αποστροφή δημόσιας συνομιλίας μου, ξεκαθάρισα ότι δεν θα συνεχίσω τη θητεία μου στη Βουλή. Λυπάμαι βαθύτατα για την απογοήτευση που μπορεί να νοιώσουν όσες και όσοι με στήριξαν με την επιλογή τους, αλλά θα ακολουθήσω τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε η βουλευτική έδρα να μείνει στη Νέα Δημοκρατία» έγραψε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Πνευματικός στην ανάρτησή του.
 

Σπύρος Πνευματικός: Οι δηλώσεις του για τους καρκινοπαθείς που τον έθεσαν εκτός ΝΔ

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του γιατρού και μέχρι πρότινος υποψηφίου με το ψηφοδέλτιο της Νέα Δημοκρατίας, Σπύρου Πνευματικού, για τους ογκολογικούς ασθενείς τελικού σταδίου, είχαν προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Σπύρος Πνευματικός είχε δηλώσει χαρακτηριστικά πως «για ένα καρκινοπαθή τελικού σταδίου πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή, γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται».

Ως εκ τούτου, τέθηκε εκτός των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ωστόσο, καθώς είχαν ήδη εγκριθεί οι υποψηφιότητες από τον Άρειο Πάγο πρακτικά δεν μπορούσε ο κ. Πνευματικός να διαγραφεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς

Ο Σπύρος Πνευματικός, καθηγητής Ορθοπεδικής στο ΕΚΠΑ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ 100,3 αναφέρθηκε στα ζητήματα που θα πρέπει να αλλάξουν στο εθνικό σύστημα υγείας. 

«Πρέπει να δούμε την αξιολόγηση των πράξεων. Πόσες απ’ αυτές τις πράξεις που κάνουμε κάθε μέρα χρειάζονται; Δηλαδή ένα κόστος τεραστίων διαστάσεων μπορεί να γίνει αν περιορίσουμε μερικά πράγματα απ’ αυτά που δεν χρειάζονται να γίνουν. Δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάμε τον άρρωστο αν πάμε και του πούμε ότι δεν έχει νόημα να κάνουμε αυτό για σας. Ένας καρκινοπαθής τελικού σταδίου δεν είναι υποχρεωτικό… Δεν θα τα καταφέρει, δεν έχει καλή πρόγνωση, πρέπει κάποια στιγμή να τραβήξουμε μια γραμμή. Γιατί; Γιατί είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στα έξοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση ορισμένων ανθρώπων. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχει λόγο να κάνεις κάτι παραπάνω. Θα μου πει κάποιος ότι ο καλός Θεός έχει αποφασίσει διαφορετικά. Μα πράγματι, αλήθεια είναι αυτό το πράγμα, όμως στο τέλος της ημέρας τι θα γίνει;», ανέφερε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ. 

Ως παράδειγμα, ανέφερε τις ΗΠΑ. «Ψάχνουν τα πάντα, ψάχνουν το κόστος των πράξεων, το cost benefit ratio σε μία πράξη κτλ. Όταν είχαμε πάει με τη γυναίκα μου στις αρχές της δεκαετίας του ’90 στην Αμερική, η πρώτη συζήτηση που είχαμε ακούσει είναι πόσο ακριβό είναι το αμερικάνικο σύστημα. Γιατί ήταν τόσο πολύ ακριβό; Γιατί όλοι φτάνανε στο νοσοκομείο, σε όποια κατάσταση κι αν ήταν και γινόντουσαν τα πάντα για όλους. Και με αυτό τον τρόπο ανακαλύψανε ότι μετά από λίγο καιρό δεν θα μπορούν υπηρεσίες σε κανέναν. Άρα θα πρέπει να κάνουν μια σχετική επιλογή το πόσο μπορούν να ξοδέψουν», συνέχισε. 

«Αν είχαμε απεριόριστο αριθμό δυνατοτήτων, θα κάναμε τα πάντα για τους πάντες. Όμως πρέπει να σκεφτούμε ότι υπάρχει όριο κάποια στιγμή, γιατί δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. Ακούγεται λίγο κυνικό, δεν είναι κυνικό, είναι ανθρώπινο. Αν η υπηρεσία που παρέχω σήμερα που δεν μπορεί να του προσφέρει κάτι, την παίρνω από κάποιον άλλο που θα μπορούσε να του σώσει τη ζωή», συμπλήρωσε ο Σπύρος Πνευματικός. 

Ρεγγίνα Μακέδου για Πνευματικό: «Παραμορφωνόμαστε, πονάμε, φτάνουμε στα όριά μας εμείς οι ασθενείς»

Η γυμνάστρια Ρεγγίνα Μακέδου είχε ξεσπάσει μέσα από τη νέα της ανάρτηση στα social media, μετά την μετά την δήλωση του Σπύρου Πνευματικού. 

«Διαβάζω ξανά και ξανά …Ποιος θα αποφασίσει ότι μπορεί να τραβήξει τη γραμμή; Εμένα οι γιατροί μου με τραβούσαν από το θάνατο κάθε μέρα ακόμα και όταν εγώ πίστευα ότι φεύγω.

Πως λέγεται γιατρός αυτος ο «κύριος» …Τρία χρόνια παλεύω όπως χιλιάδες άλλοι… είδα ανθρώπους που όλοι πίστευαν ότι είναι τελειωμένοι να κερδίζουν!!! Ποιος αποφασίζει ποσό θα παλέψω;

Έχω- έχουμε δικαίωμα να παλεύουμε μέχρι να μας βγει η ψυχή!!! Νιώθω αηδία … όχι στεναχώρια!!!Νιώθω ντροπή όχι θυμό!!! Νιώθω ότι ο ιατρικός σύλλογος πρέπει να διαγράψει τον κ. Πνευματικό γιατί προσβάλει τους γιατρούς που μας σώζουν και παλεύουν στα ίσια τον θάνατο μαζί μας !!!! 

Ειλικρινά περιμένω απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη και δεν κάνω πλάκα!!!Προσβάλετε εμάς και τους ήρωες θεράποντες ιατρούς μας!!!!»

Πολιτική
0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ