Παπαντωνίου: Πολιτικές σκοπιμότητες η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά

Παπαντωνίου: Πολιτικές σκοπιμότητες η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά Facebook Twitter
0

Για πολιτικές σκοπιμότητες προκειμένου η κυβέρνηση να καλύψει το πολιτικό της αδιέξοδο στην εξέλιξη της οικονομίας και στη διαπραγμάτευση, κάνει λόγο σε τετρασέλιδο υπόμνημά του που απέστειλε σε όλους τους βουλευτές, ο πρώην υπουργός Άμυνας Γιάννος Παπαντωνίου, ενόψει της αυριανής συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τις έξι δικογραφίες, που έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή, για τα εξοπλιστικά επί υπουργίας του.

 

Ο κ. Παπαντωνίου υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη ή υποψία ένδειξης παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεων μου ούτε προέκυψε κανένα απολύτως στοιχείο».

 

«Η πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας να ζητήσει την σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις έξι δικογραφίες επιχειρεί να ανατρέψει αυτή την εικόνα. Όχι μόνο δεν το επιτυγχάνει αλλά επιβεβαιώνει ότι μοναδικός στόχος είναι η συκοφάντηση», υποστηρίζει ο κ. Παπαντωνίου και συνεχίζει:

 

«Οι ενδείξεις που επικαλείται στην πρόταση συγκρότησης της Επιτροπής ως ύλη για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης αναφέρονται σε δήθεν "ζημιές", σε βάρος του Δημοσίου που προέκυψαν κατά τη διάρκεια υλοποίησης ορισμένων αντισταθμιστικών ωφελημάτων. Δεν υπάρχει όμως, και δεν επιχειρείται καν να επισημανθεί, καμία απολύτως σύνδεση με ενέργειες ή παραλείψεις για τις οποίες μπορώ, άμεσα ή έμμεσα να θεωρηθώ υπεύθυνος σε ό,τι αφορά την πρόκληση τον δήθεν ζημιών».

 

Σε άλλο σημείο του υπομνήματος του, ο κ. Παπαντωνίου ισχυρίζεται ότι «η απόλυτη έλλειψη ενδείξεων άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής μου στην τέλεση αδικημάτων, καθιστά το συμπέρασμα της Πρότασης, εξώφθαλμα ανυπόστατο, αυθαίρετο και συκοφαντικό».

 

Ακόμα, ο πρώην υπουργός Άμυνας υποστηρίζει ότι «όλες οι συμβάσεις συνήφθησαν μέσα στο πλαίσιο και με ακριβή τήρηση των όρων των Εθνικών Μεσοπρόθεσμων Προγραμμάτων Αμυντικών Εξοπλισμών, που είχαν εγκριθεί από την κυβέρνηση για την αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας», καθώς και ότι «η δαπάνη για τα εξοπλιστικά προγράμματα υπήρξε απολύτως συνεπής με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού».

 

Αναφερόμενος στον επίμαχο λογαριασμό της συζύγου του ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, ο κ. Παπαντώνιου τονίζει ότι καμία απολύτως σχέση δεν υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν τον λογαριασμό που δημιουργήθηκε το 2000, και τη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας το διάστημα Οκτώβριος 2001-Μάρτιος 2004 .

 

«Η απουσία οποιασδήποτε ένδειξης για την εκ μέρους μου συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις, οδηγεί τους συντάκτες της Πρότασης στην επίκληση λογαριασμού που δημιούργησε η σύζυγος μου το έτος 2000 (Μάιο-Αύγουστο) και στη συνέχεια μετέτρεψε σε καταπίστευμα στη τράπεζα HSBC για τα παιδιά της από τον πρώτο γάμο. Πρόκειται για κίνηση απόγνωσης γιατί το άνοιγμα του λογαριασμού από την σύζυγο μου απέδειξε ότι μετά το 2000 ούτε ένα ευρώ δεν προστέθηκε στο αρχικό ποσό», σημειώνει ο πρώην υπουργός Άμυνας.

 

«Η Πρόταση δεν έχει καμία σχέση με την εύλογη επιθυμία όλων να χυθεί παντού άπλετο φως. Εξυπηρετεί αποκλειστικά πολιτικές σκοπιμότητες... Επιδιώκεται κάλυψη του αδιεξόδου της πολιτικής της κυβέρνησης, στοχοποίηση του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης και η τιμωρία της κυβέρνησης Σημίτη και ειδικότερα η δική μου, για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο», υποστηρίζει ο κ. Παπαντωνίου.

 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / «Θέλει να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω - Είναι αμετανόητος» η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

«Τα αποκαλυπτήρια του ιδιωτικού κόμματος Τσίπρα με το όνομα ΕΛΑΣ, πιστοποίησαν πόσο παλιό είναι αυτό που πολυδιαφημίζεται εδώ και μήνες ως ‘νέο'» τονίζει το ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πολιτική / Φλωρίδης για Μαρινάκη - Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου στον τελικό της Euroleague
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM