ΤΩΡΑ

Παπαγγελόπουλος στην προανακριτική: Πράξη κατασκοπείας η ηχογράφηση Μιωνή

Παπαγγελόπουλος στην προανακριτική: Πράξη κατασκοπείας η ηχογράφηση Μιωνή Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Για κατασκοπεία κατηγόρησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος τον Σάμπυ Μιωνή, για την ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον Νίκο Παππά, την οποία κατέθεσε στην προανακριτική επιτροπή.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης καταθέτει σήμερα για έκτη ημέρα στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Από αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να ξεκινήσουν οι ερωτήσεις, ενώ η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί έως την ερχόμενη Τρίτη. Ως τις 15 Ιουλίου θα πρέπει να έχει συνεδριάσει η ολομέλεια της Βουλής, για να αποφασίσει την παραπομπή ή μη του κ. Παπαγγελόπουλου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του σήμερα, ο κ. Παπαγγελόπουλος κατηγόρησε για κατασκοπεία τον κ. Μιωνή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του CΝΝ Greece, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός είπε:

«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή. Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδος και κάποιοι εδώ μέσα συνήργησαν. Λέει ο κ. Μιωνής ότι μας έχει φλομώσει η Μοσάντ στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά τα διαβάζουν ξέρετε κι άλλες χώρες, εχθρικές με το Ισραήλ. Για να ξέρουμε ποιοι είναι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες».

Σε ερώτηση για το αν έγινε κατασκοπεία και από τον Νίκο Παππά, επειδή ήταν και αυτός στη συνομιλία, ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε: «Εγώ καταγγέλλω αυτόν που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία για κατασκοπεία».

Υπενθυμίζεται ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την ηχογραφημένη συνομιλία Παππά- Μιωνή. Η εισαγγελική έρευνα θα καθορίσει αν είναι νόμιμο ή όχι το υλικό της συνομιλίας και ήδη έχει ανατεθεί σε εισαγγελέα ο φάκελος, που περιλαμβάνει επίσης τη δήλωση του Σάμπυ Μιωνή και την κατάθεση του Νίκου Παππά στην προανακριτική επιτροπή.

Πολιτική
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ