Πανούσης κατά Κωνσταντοπούλου και όσων υποστηρίζουν ρήξη και δραχμή

Πανούσης κατά Κωνσταντοπούλου και όσων υποστηρίζουν ρήξη και δραχμή Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
6

Στη σύγκρουση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις φωνές για ρήξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην κριτική που δέχεται από στελέχη του κόμματος, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο Mega.

Όσον αφορά την κόντρα με την πρόεδρο της Βουλής σχετικά με το ρόλο της αστυνομίας, ο υπουργός τόνισε πως «όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω; Κοιτάξτε τι έγινε. Η πρώτη φάση ήταν ότι δεν θα μπαίνει κανένας, η δεύτερη θα μπαίνει με κοστούμια, η τρίτη θα έχει και χρώμα κοστουμιού. Να δούμε ποια θα είναι η τέταρτη».

«Οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα», επισήμανε. Κληθείς να απαντήσει αν η συμπεριφορά τις προέδρου της Βουλής αγγίζει τις οριζόντιες εξουσίες του πρωθυπουργού σημείωσε πως «ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Εγώ δεν μπορώ να πάω στον υπουργό Υγείας και να του πω διάφορα πράγματα. Δεν μπορώ να παρεμβαίνω θεσμικά στους άλλους. Άρα λοιπόν πιθανόν να έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Με την αστυνομία προέκυψε πρόβλημα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς. Δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

Επίσης, ο Γ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «δεν κάνω πόλεμο με κανέναν. Δεν προσωποποιώ τίποτα. Δέχομαι πόλεμο και απαντώ με τις απόψεις μου. Δεν απαντάω με προσωπικές επιθέσεις». «Με την κριτική που κάνω στηρίζω τον Τσίπρα αλλά δεν μπορώ να μην λέω και τη γνώμη μου», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο «Mega Σαββατοκύριακο».

Ο υπουργός επέκρινε έντονα και τις φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ περί ρήξης και δραχμής. «Η Αριστερά είχε πάντα ένα πρόβλημα. Ταύτιζε τις ευχές της με την πραγματικότητα. Να το δούμε αυτό το σενάριο, να μας το πούνε ότι τα λεφτά θα έρθουν από το Ντουμπάι, να η υπογραφή, τα λεφτά θα έρθουν από μια 'x' χώρα, όχι θα βρούμε... αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα».

Υποστήριξε ακόμη ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό: «Αδύναμοι όντες 300.000 μετανάστες να μας στείλουν από τα σύνορα η Τουρκία, θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα καταστραφεί η δραχμή ή το ευρώ». «Δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να προκαλέσει μια αστάθεια της οικονομίας; Νομίζουν ότι μόνο η δραχμή είναι το διακύβευμα. Αλλά και η δραχμή να ήταν μόνο το διακύβευμα, τόσο απλά το λένε; Γυρνάμε στο '50, θα έχουμε δελτίο», είπε.

Ο Γ. Πανούσης επανέλαβε ότι ακόμα και μια επώδυνη συμφωνία θα τη στηρίξει ο κόσμος, αλλά τη ρήξη δεν θα τη στηρίξει κανένας. «Αν παίξει τη ζαριά σήμερα η Αριστερά θα είναι πολύ τραυματισμένη και δύσκολα θα βγει από αυτή τη συμφωνία και δυσκολότερα θα μπορέσει να κυβερνήσει», είπε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ρήξης.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Καλος υπουργος μου φαινεται μολονοτι παλευει να συμβιβασει τα ασυμβιβαστα .....Τα καγκελα απο το συνταγμα θα μετανιωσει που τα εβγαλε αν και βεβαιως ευχομαι να κανω λαθος....Πιστευω οτι δεν ειμαστε στο υψος απλα ...ειδα την ιεροσυλια με τα ματια μου στην συγκεντρωση μενουμε ευρωπη....
"Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα".Τη χώρα την έχουν καταστρέψει ήδη. Δεν έχει μείνει αποθεματικό για αποθεματικό, έχουν βάλει χέρι στα πάντα, από νοσοκομεία και πανεπιστήμια μέχρι περιφέρειες, πρεσβείες και ασφαλιστικά ταμεία. Η χώρα απλώς είναι ένα κλικ από το να γίνει Ζιμπάμπουε. Αυτό διακυβεύεται τώρα, τίποτα άλλο. Στο ενδεχόμενο ρήξης, δεν τίθεται θέμα ποιος θα κυβερνήσει. Εσείς θα τρέχετε να σωθείτε, ο κόσμος θα είναι σε αμόκ, η χώρα θα έχει διαλυθεί. Θα πρέπει να δημιουργήσετε πρωτοβουλίες εντός του τσίρκου αυτού για να γλυτώσετε κι εσείς και βασικά ο τόπος τα πολύ χειρότερα.