Πανούσης κατά Κωνσταντοπούλου και όσων υποστηρίζουν ρήξη και δραχμή

Πανούσης κατά Κωνσταντοπούλου και όσων υποστηρίζουν ρήξη και δραχμή Facebook Twitter
Nikos Libertas/SOOC
6

Στη σύγκρουση με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στις φωνές για ρήξη εντός του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στην κριτική που δέχεται από στελέχη του κόμματος, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, μιλώντας στο Mega.

Όσον αφορά την κόντρα με την πρόεδρο της Βουλής σχετικά με το ρόλο της αστυνομίας, ο υπουργός τόνισε πως «όταν έγινε αυτή η ιστορία είπα ότι ο κάθε θεσμός να σέβεται κάθε θεσμό. Δεν είπα ότι ο ένας θεσμός είναι ανώτερος από τον άλλο. Προφανώς η Βουλή είναι ανώτερη από την αστυνομία. Αλλά έχεις δημοκρατία χωρίς αστυνομία; Υπάρχει τέτοιο μοντέλο και δεν το ξέρω; Κοιτάξτε τι έγινε. Η πρώτη φάση ήταν ότι δεν θα μπαίνει κανένας, η δεύτερη θα μπαίνει με κοστούμια, η τρίτη θα έχει και χρώμα κοστουμιού. Να δούμε ποια θα είναι η τέταρτη».

«Οριζόντιες εξουσίες έχει μόνο ο πρωθυπουργός. Όλοι οι άλλοι έχουν κάθετες. Βοηθός πρωθυπουργού δεν προβλέπεται στο Σύνταγμα», επισήμανε. Κληθείς να απαντήσει αν η συμπεριφορά τις προέδρου της Βουλής αγγίζει τις οριζόντιες εξουσίες του πρωθυπουργού σημείωσε πως «ο καθένας έχει τις δικές του αρμοδιότητες. Εγώ δεν μπορώ να πάω στον υπουργό Υγείας και να του πω διάφορα πράγματα. Δεν μπορώ να παρεμβαίνω θεσμικά στους άλλους. Άρα λοιπόν πιθανόν να έχει προκύψει ένα πρόβλημα. Με την αστυνομία προέκυψε πρόβλημα. Εγώ δεν έχω πρόβλημα με την κ. Κωνσταντοπούλου και ως βουλευτές περνάγαμε μια χαρά τα 2,5 που ήμουν στη ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω γιατί έγινε αυτή η επίθεση με υπαινιγμούς. Δεν ξέρω που δίνει αναφορά ο καθένας και που δίνει διαπιστευτήρια όταν βγάζει λόγους».

Επίσης, ο Γ. Πανούσης υπογράμμισε ότι «δεν κάνω πόλεμο με κανέναν. Δεν προσωποποιώ τίποτα. Δέχομαι πόλεμο και απαντώ με τις απόψεις μου. Δεν απαντάω με προσωπικές επιθέσεις». «Με την κριτική που κάνω στηρίζω τον Τσίπρα αλλά δεν μπορώ να μην λέω και τη γνώμη μου», ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξης στο «Mega Σαββατοκύριακο».

Ο υπουργός επέκρινε έντονα και τις φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ περί ρήξης και δραχμής. «Η Αριστερά είχε πάντα ένα πρόβλημα. Ταύτιζε τις ευχές της με την πραγματικότητα. Να το δούμε αυτό το σενάριο, να μας το πούνε ότι τα λεφτά θα έρθουν από το Ντουμπάι, να η υπογραφή, τα λεφτά θα έρθουν από μια 'x' χώρα, όχι θα βρούμε... αυτά είναι επικίνδυνα παιχνίδια. Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα».

Υποστήριξε ακόμη ότι το ζήτημα δεν είναι μόνο οικονομικό: «Αδύναμοι όντες 300.000 μετανάστες να μας στείλουν από τα σύνορα η Τουρκία, θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα καταστραφεί η δραχμή ή το ευρώ». «Δεν καταλαβαίνουν τι μπορεί να προκαλέσει μια αστάθεια της οικονομίας; Νομίζουν ότι μόνο η δραχμή είναι το διακύβευμα. Αλλά και η δραχμή να ήταν μόνο το διακύβευμα, τόσο απλά το λένε; Γυρνάμε στο '50, θα έχουμε δελτίο», είπε.

Ο Γ. Πανούσης επανέλαβε ότι ακόμα και μια επώδυνη συμφωνία θα τη στηρίξει ο κόσμος, αλλά τη ρήξη δεν θα τη στηρίξει κανένας. «Αν παίξει τη ζαριά σήμερα η Αριστερά θα είναι πολύ τραυματισμένη και δύσκολα θα βγει από αυτή τη συμφωνία και δυσκολότερα θα μπορέσει να κυβερνήσει», είπε, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ρήξης.

6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΚΡΑΒΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική / Γκράβα: «Ας κάνει επιτέλους ο κ. Δούκας τη δουλειά του», λέει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη

«5.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον αέρα, χωρίς έναν υπεύθυνο συνομιλητή που να μπορεί να τους παρέχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει», τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΗΠΑ

Πολιτική / Μάρκο Ρούμπιο: «Δεν θα επιτρέπαμε ποτέ μια σύγκρουση Ελλάδας-Τουρκίας»

Λίγη ώρα πριν την ομιλία του στην Πνύκα, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ μίλησε για τη σχέση Ελλάδας-Τουρκίας, τους πολέμους σε Ιράν και Ουκρανία αλλά και την πιθανότητα να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ρούμπιο: «Συμφωνώ μαζί σας, αποτελούμε έναν αναντικατάστατο εταίρο για τις Ηνωμένες Πολιτείες»

«Η Ελλάδα δεν είναι απλώς ένας πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη περιοχή, αλλά και μία "γέφυρα" μεταξύ της Ευρώπης, της Δύσης, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Μέσης Ανατολής και του αραβικού κόσμου, των χωρών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Γεραπετρίτης σε Ρούμπιο: F-16 Viper και F-35 αναδεικνύουν την σταθερή αμυντική συνεργασία HΠΑ, Ελλάδας

Αναφερόμενος στην Κύπρο, επισήμανε ότι αποτελεί απαραίτητο κομμάτι της αρχιτεκτονικής ασφάλειας επισημαίνοντας ότι είναι αναγκαία η επανένωσή της με πυξίδα το διεθνές δίκαιο
THE LIFO TEAM
ΡΟΥΜΠΙΟ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ ΚΟΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πολιτική / Οι κοινές δηλώσεις Ρούμπιο - Γεραπετρίτη: «Σημαντικός πυλώνας για τη Μεσόγειο η Ελλάδα»

«Συναντιόμαστε σε μια εποχή αλλαγών» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης ενώ ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε πως η Ελλάδα είναι «σημαντικός εταίρος για τις ΗΠΑ»
THE LIFO TEAM

σχόλια

4 σχόλια
Καλος υπουργος μου φαινεται μολονοτι παλευει να συμβιβασει τα ασυμβιβαστα .....Τα καγκελα απο το συνταγμα θα μετανιωσει που τα εβγαλε αν και βεβαιως ευχομαι να κανω λαθος....Πιστευω οτι δεν ειμαστε στο υψος απλα ...ειδα την ιεροσυλια με τα ματια μου στην συγκεντρωση μενουμε ευρωπη....
"Αν εγώ κάνω λάθος, έχω κάνει λάθος εγώ. Ένας είμαι. Αν κάνουν λάθος αυτοί που λένε ότι δεν είναι και τίποτα η δραχμή, αυτοί καταστρέφουν μια χώρα".Τη χώρα την έχουν καταστρέψει ήδη. Δεν έχει μείνει αποθεματικό για αποθεματικό, έχουν βάλει χέρι στα πάντα, από νοσοκομεία και πανεπιστήμια μέχρι περιφέρειες, πρεσβείες και ασφαλιστικά ταμεία. Η χώρα απλώς είναι ένα κλικ από το να γίνει Ζιμπάμπουε. Αυτό διακυβεύεται τώρα, τίποτα άλλο. Στο ενδεχόμενο ρήξης, δεν τίθεται θέμα ποιος θα κυβερνήσει. Εσείς θα τρέχετε να σωθείτε, ο κόσμος θα είναι σε αμόκ, η χώρα θα έχει διαλυθεί. Θα πρέπει να δημιουργήσετε πρωτοβουλίες εντός του τσίρκου αυτού για να γλυτώσετε κι εσείς και βασικά ο τόπος τα πολύ χειρότερα.