Ορκίστηκε η Μερόπη Τζούφη: Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα

Ορκίστηκε η Μερόπη Τζούφη: Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα Facebook Twitter
0

Ορκίστηκε η Μερόπη Τζούφη, η νέα υφυπουργός Παιδείας και προσερχόμενη Προεδρικό Μέγαρο δήλωσε συγκινημένη.

«Συγκινήθηκα, δεν το περίμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μερόπη Τζούφη. Όπως είπε στους δημοσιογράφους, για την ίδια ήταν σαν μια επιστροφή στην παιδική της ηλικία όπου προσπαθούσε να είναι καλή μαθήτρια και να εξελίσσεται.

Σε χθεσινή της συνέντευξη στο Πρακτορείο 104,9 FM, η η νέα υφυπουργός Παιδείας και βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε πως θεωρεί πολύ τιμητική την τοποθέτησή της από τον πρωθυπουργό, αλλά και την υποστήριξη από τον υπουργό Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές, που σηματοδοτεί για το κυβερνητικό έργο ο ανασχηματισμός, η κ. Τζούφη επισήμανε: «Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσουμε, οι ρυθμοί πρέπει να ανεβαίνουν κι αυτό γιατί οι ευθύνες και οι ανάγκες είναι πάρα πολλές και το στοίχημα είναι πολύ μεγάλο. Βεβαίως ο καθένας μας κρίνεται, όχι γι' αυτά που λέει, αλλά γι' αυτά που μπορεί να φέρει ως αποτέλεσμα, που να έχουν και κοινωνικό αποτύπωμα [...] Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες ή βαθμούς ελευθερίας μετά τον Αύγουστο του 2018 και να μπορέσουμε να ενισχύσουμε πρωταγωνιστικά τον χώρο της Παιδείας».

Η κ. Τζούφη, που εισέρχεται στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις περιορισμένες αλλαγές στη σύνθεσή του, στις οποίες προχώρησε ο πρωθυπουργός, υπενθύμισε ότι της είχε δοθεί ο λόγος της εισηγήτριας σε κρίσιμα νομοσχέδια, που αφορούσαν αλλαγές στον χώρο της Παιδείας και ειδικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος, όπως διευκρίνισε, είναι ένας χώρος, που η ίδια γνωρίζει καλά.

Αναφορικά με την ατζέντα του υπουργείου Παιδείας την περίοδο αυτή παρατήρησε: «Ήδη έχουμε συζητήσει και πριν από δυο μέρες νομοθετήσαμε για το πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, έχουν ξεκινήσει πολύ μεγάλες συζητήσεις για συγκλίσεις στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και στην Ήπειρο και υπάρχει ένας στρατηγικός σχεδιασμός για την επόμενη πενταετία και τη δημιουργία τέτοιων ιδρυμάτων, που να μπορούν και να ανταποκρίνονται και να διασυνδέονται με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, αλλά να αποτελούν και ελκυστικό τόπο για την επάνοδο της νέας γενιάς, που έχε φύγει στο εξωτερικό».

«Η προσπάθεια μας αυτή τη στιγμή και το στοίχημα για τη χώρα είναι η έξοδος από το καθεστώς της επιτροπείας, τον Αύγουστο του 2018, κι από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα» τόνισε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ