Ολάντ: Η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως

Ολάντ: Η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως Facebook Twitter
EPA/ETIENNE LAURENT
0

Την ενόχλησή του με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό ζήτημα εξέφρασε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να είμαι σαφής, η συμφωνία πρέπει να γίνει αμέσως».

«Έχει περάσει καιρός που συζητάμε για αυτή τη συμφωνία, ας γίνει», επέμεινε κατά την άφιξή του σε συνέδριο στην Λυών. «Ως Ευρωπαίος, δεν θέλω τη διάσπαση της ευρωζώνης», πρόσθεσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ενώ επισήμανε πως δεν μπορεί πλέον να «αναβάλλεται» ένας συμβιβασμός.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Ολάντ είπε πως είναι καθήκον των άλλων χωρών της ευρωζώνης καθώς και της Ελλάδας να μείνει η χώρα στη ζώνη του ενιαίου νομίσματος, προσθέτοντας ότι τώρα δεν είναι η ώρα για βέτο ή «αδιάλλακτες τοποθετήσεις», αλλά για διάλογο.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Εμανουέλ Μακρόν: Η Ελλάδα είναι ένα υπόδειγμα, ένα μοντέλο οικονομικής προόδου

Ο Γάλλος πρόεδρος, μιλώντας στο Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ, αναφέρθηκε στις επιτυχίες της Ελλάδας σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο μετά την κρίση που διήλθε, καθώς και ότι η Γαλλία ήταν πάντα στο πλευρό της
THE LIFO TEAM
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ

Πολιτική / Παπασταύρου από Δελφούς: Πρώτη σε όλη την Ευρώπη η Ελλάδα στην προστασία των θαλασσών

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε πως «πριν τελειώσει το έτος» η χώρα μας θα έχει τα δύο θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο
THE LIFO TEAM