Οικονόμου: Μη αποδεκτοί πια οι λόγοι όσων αρνούνται να εμβολιαστούν- Αύριο ανακοινώνονται μέτρα

Οικονόμου: Μη αποδεκτοί πια οι λόγοι όσων αρνούνται να εμβολιαστούν- Αύριο οι ανακοινώσεις των μέτρων Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Οι λόγοι όσων αρνούνται να εμβολιαστούν είναι πια μη αποδεκτοί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος προανήγγειλε ότι αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. 

«Η πανδημία επιμένει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό ακόμη. Έχουμε μία έξαρση που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Αυτό δείχνει ότι η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στη βούληση όσων αρνούνται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του briefing. 

«Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε με τολμηρότερο και ασφαλέστερο βηματισμό στην προσπάθεια περαιτέρω αποκατάστασης της ζωής. Κατανοούμε πλήρως πως η κοινωνία δεν περιμένει άλλο για την εξέλιξη αυτή», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου. 

Δυστυχώς, επεσήμανε, μια σημαντική μερίδα πολιτών «αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια», καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. «Οι λόγοι είναι γνωστοί αλλά πια μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα, τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και από την κυβέρνηση», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως «δεν μπορεί να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων». 

Αύριο, Τρίτη, το απόγευμα θα ανακοινωθούν μέτρα και ρυθμίσεις που «θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατό λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις». 

Όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην «εθνική προσπάθεια», θα χρειαστούν να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για εκείνους περιβάλλον, έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σε διευκρινιστική ερώτηση για τα μέτρα, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο. «Έχουμε ήδη μία ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά το προηγούμενο διάστημα και για κάποια που δεν λειτούργησαν. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα εφαρμογής των μέτρων, με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ή που έχουν να κάνουν με περιορισμό του αριθμού των ατόμων ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνεια», απάντησε και συμπλήρωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ένα πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά, θα εφαρμόζονται και κυρίως θα μπορούν να ελέγχονται. 

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και σε άλλους τομείς του δημοσίου. 

«Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν και την επιτροπή των ειδικών και τις ανακοινώσεις αύριο. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο επιστροφής σε περιπέτειες που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα», επεσήμανε μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου. 

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού, παραδέχθηκε ότι η χώρα δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο, επειδή «υπάρχει μια σημαντική μερίδα που αρνείται να εμβολιαστεί». 

«Στις ευπαθείς ομάδες είμαστε κοντά στο 65%, ποσοστό που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό», απάντησε και παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις για πιο λεπτομερή στοιχεία. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM