Οικονόμου: Μη αποδεκτοί πια οι λόγοι όσων αρνούνται να εμβολιαστούν- Αύριο ανακοινώνονται μέτρα

Οικονόμου: Μη αποδεκτοί πια οι λόγοι όσων αρνούνται να εμβολιαστούν- Αύριο οι ανακοινώσεις των μέτρων Facebook Twitter
Πηγή φωτό EUROKINISSI
0

Οι λόγοι όσων αρνούνται να εμβολιαστούν είναι πια μη αποδεκτοί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος προανήγγειλε ότι αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. 

«Η πανδημία επιμένει και θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί για αρκετό καιρό ακόμη. Έχουμε μία έξαρση που αφορά πρωτίστως τους ανεμβολίαστους. Αυτό δείχνει ότι η πραγματικότητα αντιστέκεται και δεν υποχωρεί στη βούληση όσων αρνούνται να εμβολιαστούν», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά τη διάρκεια του briefing. 

«Είμαστε έτοιμοι να περάσουμε με τολμηρότερο και ασφαλέστερο βηματισμό στην προσπάθεια περαιτέρω αποκατάστασης της ζωής. Κατανοούμε πλήρως πως η κοινωνία δεν περιμένει άλλο για την εξέλιξη αυτή», συμπλήρωσε ο κ. Οικονόμου. 

Δυστυχώς, επεσήμανε, μια σημαντική μερίδα πολιτών «αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια», καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. «Οι λόγοι είναι γνωστοί αλλά πια μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα, τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών και από την κυβέρνηση», τόνισε και πρόσθεσε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως «δεν μπορεί να παραμένει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων». 

Αύριο, Τρίτη, το απόγευμα θα ανακοινωθούν μέτρα και ρυθμίσεις που «θα διασφαλίζουν την πλήρη κατά το δυνατό λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις». 

Όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην «εθνική προσπάθεια», θα χρειαστούν να προσαρμοστούν σε ένα διαφορετικό για εκείνους περιβάλλον, έως ότου ξεπεραστεί ο κίνδυνος, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Σε διευκρινιστική ερώτηση για τα μέτρα, παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο. «Έχουμε ήδη μία ιδέα για τα μέτρα που λειτούργησαν αποτελεσματικά το προηγούμενο διάστημα και για κάποια που δεν λειτούργησαν. Υπάρχουν διάφορα επίπεδα εφαρμογής των μέτρων, με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη εμβολιασμένων ή που έχουν να κάνουν με περιορισμό του αριθμού των ατόμων ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνεια», απάντησε και συμπλήρωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι ένα πλαίσιο μέτρων που θα είναι αποτελεσματικά, θα εφαρμόζονται και κυρίως θα μπορούν να ελέγχονται. 

Η υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και σε άλλους τομείς του δημοσίου. 

«Είναι από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν και την επιτροπή των ειδικών και τις ανακοινώσεις αύριο. Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να αποτρέψουμε κάθε κίνδυνο επιστροφής σε περιπέτειες που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα», επεσήμανε μεταξύ άλλων στην απάντησή του ο κ. Οικονόμου. 

Σε ό,τι αφορά το ποσοστό του εμβολιασμένου πληθυσμού, παραδέχθηκε ότι η χώρα δεν βρίσκεται στο επιθυμητό επίπεδο, επειδή «υπάρχει μια σημαντική μερίδα που αρνείται να εμβολιαστεί». 

«Στις ευπαθείς ομάδες είμαστε κοντά στο 65%, ποσοστό που πέφτει στο 55-56% στον ενεργό πληθυσμό», απάντησε και παρέπεμψε στις αυριανές ανακοινώσεις για πιο λεπτομερή στοιχεία. 


 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Οικονομία / Επιστολή Μητσοτάκη προς Κομισιόν: Τέσσερα μέτρα για τις διαφορετικές τιμές των πολυεθνικών

Αδικαιολόγητα υψηλές τιμές που πωλούνται επώνυμα προϊόντα πολυεθνικών επιχειρήσεων σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει ο πρωθυπουργός
NEWSROOM
«Το πνεύμα του λαϊκού και επαναστατικού προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ουράνιο βασίλειο»: Τα ΜΜΕ του Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί

Διεθνή / «Το πνεύμα του λαϊκού και επαναστατικού προέδρου του Ιράν εντάχθηκε στο ουράνιο βασίλειο»: Τα ΜΜΕ του Ιράν για τον θάνατο του Ραϊσί

Η επιβεβαίωση του θανάτου του προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, αντιμετωπίζεται με προσοχή ώστε να αποφευχθούν αντικαθεστωτικές αντιδράσεις
NEWSROOM
Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

Πολιτική / Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Κλειστός ο δρόμος προς την Ευρώπη αν δεν συμμορφωθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών

O Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα κυρώσει στη Βουλή τα υπόλοιπα Μνημόνια Συνεργασίας αν δεν αλλάξουν στάση τα Σκόπια
NEWSROOM