ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Το σχέδιο για εστίαση και σχολεία- Αυξάνει η πίεση στις ΜΕΘ

Νέα μέτρα για ανεμβολίαστους: Το σχέδιο για εστίαση και σχολεία- Αυξάνει η πίεση στις ΜΕΘ Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΓΙΕΝΑΝΤΑ ΝΤΕΛΑΙ
0

Η αύξηση των εισαγωγών στις ΜΕΘ σε συνδυασμό με τον καθημερινό τετραψήφιο πλέον αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού, που μολύνει κυρίως ανεμβολίαστους, έχει αρχίσει ήδη να πιέζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Την Τρίτη αναμένεται, άλλωστε, να ανακοινωθούν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, στους οποίους θα απαγορευτεί η πρόσβαση στους εσωτερικούς χώρους εστίασης και διασκέδασης, ενώ η είσοδός τους σε αίθουσες διδασκαλίας και αμφιθέατρα θα γίνεται με αυστηρές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Παρασκευή, αναπληρωτή καθηγητή Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, η διασπορά είναι πιο εκτενής στους ανεμβολίαστους και οι νοσηλείες αφορούν κατά κύριο λόγο αυτούς. 

Στο πλαίσιο των νέων μέτρων, που θα ισχύσουν από τον Σεπτέμβριο, δάσκαλοι, καθηγητές και φοιτητές χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης θα πρέπει να υποβάλλονται δύο φορές την εβδομάδα σε εργαστηριακό τεστ.

Οι μαθητές θα μπορούν να μπουν στις τάξεις τους με δυο αρνητικά self test την εβδομάδα ή με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι άνω των 12 ετών ή βεβαίωση νόσησης.

Την ίδια στιγμή, σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης θα συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση μόνο οι εμβολιασμένοι.

«Μπορούμε να χάνουμε θέσεις εργασίας επειδή κάποιοι δεν εμβολιάζονται; Να έχουμε κύματα κορονοϊού και πίεση στο σύστημα υγείας;» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ελλάδα
0

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ