Οικονόμου: Μέσα στις επόμενες ώρες θα απεγκλωβιστούν οι υπόλοιποι οδηγοί από την Αττική Οδό

Οικονόμου: Μέσα στις επόμενες ώρες θα απεγκλωβιστούν οι υπόλοιποι οδηγοί από την Αττική Οδό Facebook Twitter
0

Ενώ εκατοντάδες οδηγοί ακόμα παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό συμπληρώνοντας πάνω από 21 και 22 ώρες στους χιονισμένους δρόμους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως θα αποδοθούν ευθύνες. 

Με φόντο το φιάσκο που εκτυλίσσεται στον οδικό άξονα, όπου κάποιοι απεγνωσμένοι οδηγοί αποφάσισαν μέχρι και να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους για να μετακινηθούν πεζή σε ασφαλέστερο σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν για τουλάχιστον 20 ώρες στην Αττική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε, κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν περίπου 1.300 οχήματα, και εξακολουθούν να παραμένουν 1.200, όπως εκτίμησε ο ίδιος. «Άλλα από αυτά ήταν εγκαταλελειμμένα, γιατί ο κόσμος, προφανώς, έφυγε είτε μόνος του, είτε ακολουθώντας τις οδηγίες των πεζοπόρων οχημάτων που ήταν εκεί, και άλλα με τους οδηγούς μέσα».

Ενώ πολλοί οδηγοί καταγγέλλουν την ολιγωρία και τα αργά αντανακλαστικά των υπευθύνων, ο κ. Οικονόμου εκτιμά ότι εντός των επόμενων ωρών θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών. «Βοηθώντας ο καιρός κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα γίνει μια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν και αυτοί», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι εύκολο», παραδέχτηκε, αναφερόμενος στον όγκο του χιονιού και στα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Ερωτηθείς για τους αρμόδιους της Αττικής οδού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι ευθύνες θα επιρριφθούν μετά το τέλος της επιχείρησης. «Η ιστορία της Αττικής οδού, η διαχείριση του δρόμου με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε απόδοση ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά και οι ευθύνες άλλων, που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοικτοί και αυτό δεν έγιναν, και αυτές θα αποδοθούν», επισήμανε.

Εμμέσως, ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε το σενάριο για αποζημιώσεις των οδηγών: «Ό,τι πρέπει να γίνει για τις κυρώσεις που πρέπει να αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, θα έλεγα εγώ, να είστε σίγουρος, ότι η προσπάθεια αυτή θα γίνει και θα γίνει με όλους τους τρόπους».

«Υπήρχαν χιλιάδες κόσμου που ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι μες στα αυτοκίνητά τους, σε αυτόν τον κόσμο οφείλουμε κατ΄ αρχήν την συγγνώμη μας ως οργανωμένο κράτος, χωρίς αμφιβολία, δεν μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα. Και δεύτερον, πέρα από τις εξηγήσεις και όχι τις δικαιολογίες για την απόδοση των ευθυνών που δεν είναι σήμερα το θέμα της ημέρας, η προτεραιότητά μας είναι να φτάσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Αυτή είναι η προτεραιότητα αφενός και αφετέρου η αποκατάσταση του ρεύματος,  που και εκεί δοκιμάζονται χιλιάδες νοικοκυριά».

Κατά τον κ. Οικονόμου το πρόβλημα στην αποκατάσταση του ρεύματος είναι η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ. «Η πληροφόρηση και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαθίσταται. Δεν είναι εύκολο δεδομένου ότι πρέπει να προσεγγίσουν πολλά και διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου, όπου η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Δεδομένου ότι σήμερα είναι αργία και οι δρόμοι θα είναι άδειοι, γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να καθαριστούν βασικές αρτηρίες που θα επιτρέψουν στα συνεργεία να φτάσουνε. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην ημέρα σταδιακά θα αρχίσει να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM