Οικονόμου: Μέσα στις επόμενες ώρες θα απεγκλωβιστούν οι υπόλοιποι οδηγοί από την Αττική Οδό

Οικονόμου: Μέσα στις επόμενες ώρες θα απεγκλωβιστούν οι υπόλοιποι οδηγοί από την Αττική Οδό Facebook Twitter
0

Ενώ εκατοντάδες οδηγοί ακόμα παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό συμπληρώνοντας πάνω από 21 και 22 ώρες στους χιονισμένους δρόμους, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε πως θα αποδοθούν ευθύνες. 

Με φόντο το φιάσκο που εκτυλίσσεται στον οδικό άξονα, όπου κάποιοι απεγνωσμένοι οδηγοί αποφάσισαν μέχρι και να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους για να μετακινηθούν πεζή σε ασφαλέστερο σημείο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ζήτησε συγγνώμη από τους πολίτες που εγκλωβίστηκαν για τουλάχιστον 20 ώρες στην Αττική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε, κατά τη διάρκεια της νύχτας απεγκλωβίστηκαν περίπου 1.300 οχήματα, και εξακολουθούν να παραμένουν 1.200, όπως εκτίμησε ο ίδιος. «Άλλα από αυτά ήταν εγκαταλελειμμένα, γιατί ο κόσμος, προφανώς, έφυγε είτε μόνος του, είτε ακολουθώντας τις οδηγίες των πεζοπόρων οχημάτων που ήταν εκεί, και άλλα με τους οδηγούς μέσα».

Ενώ πολλοί οδηγοί καταγγέλλουν την ολιγωρία και τα αργά αντανακλαστικά των υπευθύνων, ο κ. Οικονόμου εκτιμά ότι εντός των επόμενων ωρών θα ολοκληρωθεί η επιχείρηση απεγκλωβισμού και των τελευταίων οδηγών. «Βοηθώντας ο καιρός κατά τη διάρκεια των πρώτων πρωινών ωρών θα γίνει μια προσπάθεια να απεγκλωβιστούν και αυτοί», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είναι εύκολο», παραδέχτηκε, αναφερόμενος στον όγκο του χιονιού και στα εγκαταλελειμμένα οχήματα.

Ερωτηθείς για τους αρμόδιους της Αττικής οδού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι οι ευθύνες θα επιρριφθούν μετά το τέλος της επιχείρησης. «Η ιστορία της Αττικής οδού, η διαχείριση του δρόμου με ευθύνη της εταιρείας κατέρρευσε από την πρώτη στιγμή. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι μέρα σήμερα για να κάνουμε απόδοση ευθυνών. Είναι μέρα που πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να απεγκλωβίσουμε τους ανθρώπους. Ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει καμία δυσκολία να αναλαμβάνει τις ευθύνες της, αλλά και οι ευθύνες άλλων, που είχαν εγγυηθεί ότι οι δρόμοι θα μένουν ανοικτοί και αυτό δεν έγιναν, και αυτές θα αποδοθούν», επισήμανε.

Εμμέσως, ο κ. Οικονόμου δεν απέκλεισε το σενάριο για αποζημιώσεις των οδηγών: «Ό,τι πρέπει να γίνει για τις κυρώσεις που πρέπει να αποδοθούν, για τον κόσμο που ταλαιπωρήθηκε και οφείλουμε και ηθικώς να αποδοθούν αυτές οι ευθύνες, αλλά και να αποζημιωθεί, θα έλεγα εγώ, να είστε σίγουρος, ότι η προσπάθεια αυτή θα γίνει και θα γίνει με όλους τους τρόπους».

«Υπήρχαν χιλιάδες κόσμου που ήταν για ώρες εγκλωβισμένοι μες στα αυτοκίνητά τους, σε αυτόν τον κόσμο οφείλουμε κατ΄ αρχήν την συγγνώμη μας ως οργανωμένο κράτος, χωρίς αμφιβολία, δεν μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα. Και δεύτερον, πέρα από τις εξηγήσεις και όχι τις δικαιολογίες για την απόδοση των ευθυνών που δεν είναι σήμερα το θέμα της ημέρας, η προτεραιότητά μας είναι να φτάσουν με ασφάλεια στα σπίτια τους. Αυτή είναι η προτεραιότητα αφενός και αφετέρου η αποκατάσταση του ρεύματος,  που και εκεί δοκιμάζονται χιλιάδες νοικοκυριά».

Κατά τον κ. Οικονόμου το πρόβλημα στην αποκατάσταση του ρεύματος είναι η πρόσβαση των συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ. «Η πληροφόρηση και η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι σταδιακά θα αρχίσουν να αποκαθίσταται. Δεν είναι εύκολο δεδομένου ότι πρέπει να προσεγγίσουν πολλά και διαφορετικά σημεία του Λεκανοπεδίου, όπου η πρόσβαση δεν είναι εύκολη. Δεδομένου ότι σήμερα είναι αργία και οι δρόμοι θα είναι άδειοι, γίνεται μια τιτάνια προσπάθεια να καθαριστούν βασικές αρτηρίες που θα επιτρέψουν στα συνεργεία να φτάσουνε. Θέλω να πιστεύω ότι μέσα στην ημέρα σταδιακά θα αρχίσει να αποκαθίσταται η ηλεκτροδότηση».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Πολιτική / Μητσοτάκης στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη: Όπως το 2023 έτσι και τώρα έχω εμπιστοσύνη στην κρίση του λαού

Ο πρωθυπουργός έδωσε το παρών στην παρουσίαση του βιβλίου του Αλέξη Πατέλη «Η Μεγάλη Επιστροφή: Ο δρόμος για την αξιοπιστία της Ελλάδας», στην Εθνική Πινακοθήκη
LIFO NEWSROOM
H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Πολιτική / H χειραψία Μητσοτάκη-Καραμανλή και η απουσία Σαμαρά από την παρουσίαση του βιβλίου του Ευρυπίδη Στυλιανίδη

Στο Ωδείο Αθηνών παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τεχνητή Νοημοσύνη: Ανθρώπινα Δικαιώματα, Δημοκρατία & Κράτος Δικαίου» του Ευριπίδη Στυλιανίδη. Παρόντες ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Κώστας Καραμανλής, απών ο Αντώνης Σαμαράς
LIFO NEWSROOM
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM