Οικονόμου: Διαφωνούμε με την πρόταση της Κομισιόν- Για τη μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου

Οικονόμου: Διαφωνούμε με την πρόταση της Κομισιόν- Για τη μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου Facebook Twitter
0

Την αντίθεση της Αθήνας για την πρόταση της Κομισιόν, αναφορικά με τη μείωση της κατανάλωσης φυσικού αερίου, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. 

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν συμφωνεί επί της αρχής με την πρόταση της Κομισιόν για τη μείωση κατά 15% στην κατανάλωση του φυσικού αερίου», είπε ο κ. Οικονόμου κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. 

«Εμείς έχουμε καταθέσει μια σειρά από προτάσεις και σε ό,τι αφορά τις τιμές του φυσικού αερίου και σε ότι αφορά την προμήθεια και σε αυτές θα επιμείνουμε. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε ότι μπορούν να δώσουν ουσιαστικές και χρήσιμες λύσεις για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης στα ευρωπαϊκά κράτη», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Χθες, Τετάρτη, η Κομισιόν παρουσίασε το σχέδιό της για την αντιμετώπιση περαιτέρω μειώσεων των ροών φυσικού αερίου από τη Ρωσία. Αυτό το σχέδιο, μεταξύ άλλων, θέτει ως στόχο οι χώρες- μέλη της ΕΕ να μειώσουν κατά 15% τη ζήτηση για φυσικό αέριο από την 1η Αυγούστου έως και τον ερχόμενο Μάρτιο, σε σύγκριση με τη μέση κατανάλωσή τους την αντίστοιχη περίοδο τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στην Πεντέλη, ο Γιάννης Οικονόμου προανήγγειλε ότι το απόγευμα θα ανακοινωθούν τα μέτρα για την παροχή κρατικής στήριξης στους πληγέντες. Όσο για τα αίτια της φωτιάς, σημείωσε ότι «έχουν αποκλειστεί ο κεραυνός και το βραχυκύκλωμα» και «ερευνώνται όλα τα άλλα ενδεχόμενα». 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ