ΤΩΡΑ

O Tσίπρας υποσχέθηκε δωρεάν ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές και επιδότηση ενοικίου για τους νέους

O Tσίπρας υποσχέθηκε δωρεάν ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές και επιδότηση ενοικίου για τους νέους Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
7

Στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε απόψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανέφερε ότι θα δώσει προοπτική και ελπίδα στην νέα γενιά και στη συνέχεια προχώρησε σε σειρά υποσχέσεων όπως επιδότηση πρώτου και δεύτερου παιδιού, δωρεάν internet στους πρωτοετείς φοιτητές και επιδότηση ενοικίου για νέους.

Η αριστερά δεν ενδιαφέρεται να έχει μια κυβερνητική νεολαία, δήλωσε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανοιχτό διάλογο και την κριτική» ανέφερε και υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης κτηρίων όπου θα κατοικήσουν νέοι άνθρωποι και επίσης ένα πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τους νέους». Σε λίγο θα επιδοτήσουμε και το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων». «Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα, θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως « το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

Όποιος έχει την ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει

 

Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει». Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ» ενώ αναφέρθηκε και στην θητεία λέγοντας πως «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε πιο αξιοποιήσιμη τη θητεία».

Πολιτική
7

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

6 σχόλια
Μαύρο στο Μαυρογυαλούροοοο.Βέβαια για να μην είμαστε και άδικοι, ο Μαυρογυαλούρος απεδείχθη αξιοπρεπής, αν και ολίγον αφελής. Ο Αλέξης πάλι συνεχίζει τις γνωστές του παρλαπίπες...