O Tσίπρας υποσχέθηκε δωρεάν ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές και επιδότηση ενοικίου για τους νέους

O Tσίπρας υποσχέθηκε δωρεάν ίντερνετ στους πρωτοετείς φοιτητές και επιδότηση ενοικίου για τους νέους Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
7

Στο 1ο Συνέδριο της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε απόψε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος ανέφερε ότι θα δώσει προοπτική και ελπίδα στην νέα γενιά και στη συνέχεια προχώρησε σε σειρά υποσχέσεων όπως επιδότηση πρώτου και δεύτερου παιδιού, δωρεάν internet στους πρωτοετείς φοιτητές και επιδότηση ενοικίου για νέους.

Η αριστερά δεν ενδιαφέρεται να έχει μια κυβερνητική νεολαία, δήλωσε αρχικά ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. «Η δική μας αριστερά δεν φοβήθηκε ποτέ τον ανοιχτό διάλογο και την κριτική» ανέφερε και υπογράμμισε πως «το επόμενο διάστημα ετοιμάζουμε ένα πρόγραμμα αξιοποίησης κτηρίων όπου θα κατοικήσουν νέοι άνθρωποι και επίσης ένα πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για τους νέους». Σε λίγο θα επιδοτήσουμε και το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

«Αυτό που συνέβη στη χώρα μας είναι πρωτοφανές διότι είχαν αγιοποιήσει τον ακραίο νεοφιλελευθερισμό» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας πως «κληρονομήσαμε μια κατάσταση διαλυμένων εργασιακών σχέσεων». «Δίνουμε μάχη για να αποκαταστήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα» ανέφερε και τόνισε πως «ιδεοληψία είναι να νομίζεις ότι μπορείς να καταστρέψεις τις ζωές των νέων ανθρώπων και μετά να τους κουνάς το δάκτυλο να υποταχθούν».

«Για πρώτη φορά διασφαλίσαμε υποτροφίες για διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αποφασίσαμε και καταφέραμε να διπλασιάσουμε τη χρηματοδότηση για την έρευνα, θεσπίσαμε την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΕ και από το Σεπτέμβριο προσφέρουμε δωρεάν Internet στους πρωτοετείς φοιτητές» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και τόνισε πως « το 2017 ενισχύουμε το μαζικό αθλητισμό».

Όποιος έχει την ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει

 

Στόχος μας είναι το Λύκειο να ανακτήσει την αυτονομία του ανέφερε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «όποιος έχει τη ικανότητα να σπουδάσει θα έχει και τη δυνατότητα να σπουδάσει». Αναφέρθηκε επίσης στα παιδιά των προσφύγων λέγοντας πως «εντάσσουμε τα προσφυγόπουλα στο εκπαιδευτικό μας σύστημα».

Ο πρωθυπουργός τόνισε ακόμη πως «ο προϋπολογισμός του ΟΚΑΝΑ αυξήθηκε κατά 5 εκατ. ευρώ» ενώ αναφέρθηκε και στην θητεία λέγοντας πως «παίρνουμε μέτρα για να κάνουμε πιο αξιοποιήσιμη τη θητεία».

Πολιτική
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
Μαύρο στο Μαυρογυαλούροοοο.Βέβαια για να μην είμαστε και άδικοι, ο Μαυρογυαλούρος απεδείχθη αξιοπρεπής, αν και ολίγον αφελής. Ο Αλέξης πάλι συνεχίζει τις γνωστές του παρλαπίπες...