Ο Στέφανος Κασσελάκης στο υπουργείο Άμυνας για F-35 και αμερικανικές φρεγάτες

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο υπουργείο Άμυνας για F-35 και αμερικανικές φρεγάτες Facebook Twitter
0

Δύο 24ωρα μετά την επιστολή του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την έναρξη των διαδικασιών πώλησης F-35 στην ελληνική Πολεμική Αεροπορία και τη δωρεάν παραχώρηση δωρεάν στρατιωτικού υλικού από τις ΗΠΑ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ενημερώθηκε από τον Νίκο Δένδια.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συνοδευόταν από τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ και νυν τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη και τον διευθυντή του πολιτικού του γραφείου Μιχάλη Καπνισάκη.Στην ενημέρωση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εθνικής 'Αμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων με επικεφαλής τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

«Κατά τη συνάντησή μας ανέφερα στον κ. Κασσελάκη ότι η καλόπιστη κριτική είναι ευπρόσδεκτη, αλλά και ότι είναι αναγκαία η ομοψυχία του πολιτικού κόσμου στα εθνικά ζητήματα» έγραψε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στο X.

Και τετ-α-τετ συνάντηση Δένδια-Κασσελάκη

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε περαιτέρω ιδιαίτερη συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής 'Αμυνας Νίκο Δένδια, η οποία περιεστράφη γύρω από τα εθνικά θέματα. Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο υπουργείο Άμυνας για F-35 και αμερικανικές φρεγάτες Facebook Twitter
Φωτ:Eurokinissi

Στις δηλώσεις του ο κ. Κασσελάκης ευχαρίστησε δύο φορές την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ για την «ειλικρινή» συζήτηση επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι παραγωγικός στα εθνικά θέματα, στην άμυνα της χώρας. «Για μας δεν είναι θέματα επικοινωνίας αλλά θέματα ασφάλειας του Έλληνα και της Ελληνίδας», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κασσελάκης: Είμαστε στην αρχή μακράς διαδικασίας για τα εξοπλιστικά

Για τα εξοπλιστικά προγράμματα σχολίασε ότι «βρισκόμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας μέχρι να φτάσουμε σε συμφωνία για την οποία θα υπάρχει ενημέρωση», όπως διευκρίνισε εν συνεχεία ο κ. Αποστολάκης ενώ επανέλαβαν ότι θέλουν να είναι παραγωγικοί.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δώρισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θυρεό του υπουργείου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης στο υπουργείο Άμυνας για F-35 και αμερικανικές φρεγάτες Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi

Κατά πληροφορίες, ο κύριος Δένδιας ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για θέματα που αφορούν την εθνική άμυνα, για τα ελληνοτουρκικά αλλά και για τις προωθούμενες αλλαγές στην προτεραιοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Πολιτική / Απόστολος Βεσυρόπουλος: «Χωρίς απινιδωτή, ο "πολιτικός των απινιδωτών"», αναφέρει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Kids Save Lives

Ο βουλευτής της ΝΔ υπέστη ανακοπή σε πολυσύχναστη παραλία της Χαλκιδικής που δεν υπήρχε απινιδωτής ή ναυαγοσώστης - Ο ίδιος ως υφυπουργός είχε συμβάλλει ώστε να τοποθετηθούν περισσότεροι απινιδωτές σε σχολεία και κοινότητες της χώρας
LIFO NEWSROOM
Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM