Ο Πατούλης ζητά παρέμβαση Εισαγγελίας και Τροχαίας για τις αφίσες του Τσίπρα

Ο Πατούλης ζητά παρέμβαση Εισαγγελίας και Τροχαίας για τις αφίσες του Τσίπρα Facebook Twitter
Σοβαρός κίνδυνος από την παράνομη αφισοκόλληση, τονίζει ο περιφερειάρχης Αττικής (Πηγή φωτό EUROKINISSI)
0

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και της Τροχαίας Αττικής, για τις αφίσες στους δρόμους, ζητά ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Με επιστολή του προς τον αστυνομικό διευθυντή της Τροχαίας, Σπυρίδωνα Λάσκο, η οποία κοινοποιήθηκε και στον διευθύνοντα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, ο κ. Πατούλης ζητά να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες, καθώς «συνεχίζεται το φαινόμενο της παράνομης αφισοκόλλησης», και «τίθεται σοβαρός κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή των συμπολιτών μας».

Την Πέμπτη, με ανάρτηση στο Facebook, ο περιφερειάρχης Αττικής είχε καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να «συμμορφωθεί με τους νόμους» και να αφαιρέσει αμέσως τις αφίσες του, σημειώνοντας μεταξύ άλλων «είναι ντροπή πρώην πρωθυπουργός να κουρελιάζει τους νόμους και να ρισκάρει την ασφάλεια των οδηγών».

Επιστολή Πατούλη στους δημάρχους

Ο κ. Πατούλης έστειλε επιστολή προς όλους τους δημάρχους της Αττικής και τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην οποία αναφέρει «το νέο κρούσμα που παρατηρήθηκε» χθες, δηλαδή «αφίσες διαστάσεων 1,80x0,80μ, που απεικονίζουν τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και διαφημίζουν ομιλία του», οι οποίες έχουν τοποθετηθεί «σε ιστούς ηλεκτροφωτισμού, σχεδόν σε όλο το μήκος των οδικών αξόνων του πρωτεύοντος αστικού οδικού δικτύου».

Ο περιφερειάρχης Αττικής ζητά από τους δημάρχους την «εφαρμογή των όσων προβλέπονται στο άρθρο 9, του ν. 2946/2001» και τις άμεσες ενέργειες, κατά τις διατάξεις των οικείων κανονισμών καθαριότητας, για την αποξήλωση των προαναφερόμενων αφισών και την επιβολή των οριζομένων στο νόμο κυρώσεων σε βάρος κάθε υπαιτίου».

«Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάζει το νόμο εις βάρος του περιβάλλοντος αλλά και της ασφάλειας των πολιτών. Είναι αναγκαία η παρέμβαση όλων των εμπλεκόμενων φορέων για να μπει επιτέλους ένα τέλος στο απαράδεκτο αυτό φαινόμενο», δήλωσε σχετικά ο κ. Πατούλης.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ